ŠTO DOKTORI RADE? Mališani iz suhopoljskog vrtića posjetili liječničku ambulantu

Kako bi umanjili strah od liječnika, mališani Vrtića Suhopolje posjetili su liječničku ambulantu u Suhopolju. U dogovoru s liječnicima Ivanom Andraševićem i Berislavom Bulat mališani su se na interaktivan način upoznali s radom ambulante. Pokazali su veliku hrabrost te sudjelovali u pregledu pluća, grla, refleksa, srca i previjanju rana. Naučili su kako se ponašati kod liječnika, što očekivati te ono najvažnije – ne bojati se.

– Na kraju, na svu sreću, nismo naišli na nove bolesti te su svi otišli kući zdravi, neki istina sa zavojem na ruci, neki na glavi dok su svi ponijeli „pikicu“ za roditelje – rekao je doktor Andrašević.

U daljnjoj odličnoj suradnji liječnika Ivana Andraševića i Ivanke Škala u vrtiću Suhopolje održano je predavanje namijenjeno roditeljima o najčešćim bolestima i stanjima djece vrtićke dobi. Liječnici Ivan Andrašević i Berislav Bulat roditeljima su objasnili kako postupiti kod vrućice, a kako kod respiratornih infekcija. Posebno se raspravljalo o antibioticima i virozama, a objasnili su i kako postupiti kod akutnih proljeva te su roditelje upoznali s najčešćim osipnim bolestima.

– Cilj nam je bio educirati roditelje, pogotovo koji su to postali po prvi puta, ne bi li bili spremniji pravilno reagirati kada im se dijete razboli – istaknuo je doktor Andrašević. (www.icv.hr, ml)

[g-gallery gid=”496684″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content