U Slatini na natjecanju iz matematike sudjelovalo 180 učenika iz sedam osnovnih škola

Jučer (utorak) je u organizaciji slatinske Udruge matematičara “SUMA”, u restoranu Givanni, po jedanaesti put održano Otvoreno ekipno natjecanje iz matematike na kojem je sudjelovalo 180 učenika iz sedam škola, OŠ Eugena Kumičića i OŠ Josipa Kozarca iz Slatine, OŠ Vladimira Nazora iz Nove Bukovice, OŠ Vladimira Nazora iz Virovitice, OŠ Suhopolje iz Suhopolja, OŠ Luka iz Sesveta i OŠ Špansko-oranice iz Zagreba.

Natjecanje je i ove godine organizirano uz potporu Grada Slatine i “Arhis” d.o.o., a otvorili su ga slatinski gradonačelnik Denis Ostrošić i viša savjetnica Agencije za odgoj i obrazovanje iz matematike Jelena Noskov.

Natjecanje se provodilo u tri kategorije:
– učenici 4. razreda – 13 ekipa
– učenici 5. i 6. razreda – 19 ekipa
– učenici 7. i 8. razreda – 13 ekipa

D 2 Custom

U kategoriji 4. razreda najuspješnija je bila OŠ Luka Sesvete, drugo je mjesto pripalo ekipi OŠ Eugena Kumičića Slatina u sastavu Ana Marija Fabijanac, Dora Bačani, Dorian Jukić i Nikola Vito Sertić, dok je treće mjesto osvojila ekipa OŠ Špansko-oranice iz Zagreba.

U kategoriji 5. i 6. razreda prvo mjesto osvojila je gostujuća ekipa OŠ Špansko-oranice iz Zagreba, drugo mjesto pripalo je također Slatinčanima učenicima OŠ Josipa Kozarca Slatina u sastavu Ivan Jadek, Kristijan Novak, Uma Milaščević i Lucija Presečan, a treće je mjesto pripalo ekipi OŠ Suhopolje.

D 4 Custom

U kategoriji 7. i 8. razreda najuspješnije su bile gostujuće ekipe, prvo mjesto osvojila je OŠ Luka Sesvete, drugo mjesto OŠ Špansko-oranice iz Zagreba, a treće također OŠ Luka Sesvete.

Nakon podjele medalja najboljima, nastavljeno je druženje mladih matematičara uz prigodni domjenak.

(www.icv.hr, adf, foto: D. Fišli)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content