Virovitičke košarkašice U-10 iznenadile sve i osvojile jaki međunarodni košarkaški turnir u Koprivnici

U subotu, 22. prosinca, u Koprivnici je odigran 11. Međunarodni košarkaški turnir “Vrapčići”, na kojem su učestvovale djevojčice rođene 2009. godine i mlađe.

Turnir se igrao u dvorani “Branimir” OŠ “Antun Nemčić Gostovinski”, a na njemu su nastupile ekipe iz Mađarske i Hrvatske. Osim ekipe ŽKK Virovitica nastupile su košarkašice iz DKK Kanizsa iz Nagykanizse koja je već godinama u samom vrhu mađarske košarke te ekipe iz Zagreba, Varaždina i domaće ekipe iz Koprivnice.

Iako ih žrijeb nije mazio mlade Virovitičanke, popularni “malci” ušle su u turnir sa velikom željom da na djelu pokažu rezultat svakodnevnih treninga. Već u prvoj utakmici protiv nešto starijih djevojčica iz Koprivnice vidjelo se da su spremne za velike stvari. U utakmici u kojoj se je očekivala borba do posljednjeg koša Virovitičanke su kao brzi vlak protutnjale kroz Koprivnicu. Ono što je krasilo ovu utakmicu je činjenica da su se gotovo sve igračice upisale u strijelce i sve je rezultiralo sa konačnih 34:18.

48424092 998058137051691 4425381091725017088 o Custom
foto: ŽKK Virovitica

Nakon uvodne pobjede slijedila je odlučujuća utakmica u grupi čiji pobjednik je osigurao izravan plasman u finale. Protivnik su bile košarkašice iz DKK Kanizsa iz Nagykanizse, kluba koji je već godinama u samom vrhu mađarske košarke, a mađarska košarka već godinama u samom vrhu europske košarke. Svih ovih godina uglavnom kada se je pojavila ekipa iz Mađarske znao se je pobjednik turnira no ove godine bilo je drugačije. Na krilima fenomenalne Nike Gverič koja im je ubacila čak 26 koševa te uz odličnu pratnju ostalih igračica koje su u potpunosti zaustavila njihove najbolje igračice semafor je na kraju ispisao pomalo nestvarnih 44:31 za Virovitičanke i veliko slavlje moglo je početi što zbog prve pobjede nad Mađaricama to zbog činjenice koja je dokazala da se radi o doista jako talentiranoj generaciji mladih Virovitičanki.

48419037 998058080385030 2407935708984508416 n Custom
foto: ŽKK Virovitica

U finalu se s druge strane naška prva ekipa Koprivnice, djevojčice koje sa Virovitičankama veže nešto više od košarke, a to je veliko prijateljstvo. Sama utakmica protekla je u dominaciji odlično raspoloženih Virovitičanki, a bilo je prilike da svoje znanje pokažu i oni najmlađi. Na kraju, pošto su Virovitičanke stvorile dovoljnu razliku sam rezultat pao u drugi plan i velika fešta osvajanjem prvog turnira mogla je početi. Najviše su veselila ozarena lica roditelja koji su i ovaj put u velikom broju došli pogledati svoju uspješnu dječicu.

IMG 20181222 193257 Custom
foto: ŽKK Virovitica

Na kraju svakako treba pohvaliti odličnu organizaciju ekipe ŽKK Koprivnice koji su još jednom pokazali da se radi o velikom klubu kojem je prijateljstvo i zajedništvo te dječje veselje u prvom planu isto kao i u Virovitici, a tada su i rezultati neminovni.

Na turniru su za ŽKK Viroviticu nastupili su: Mia Jerbić 4, Margareta Cenger 11, Lana Grabić, Alisa Lovreković 8, Tamara Kosi 2, Monika Požežanac Sabolić 2, Nika Gverić 59, Dorotea Blažičević 4, Eva Duršot, Nikolina Hetzel 6, Ena Salajić 11, Nika Miljak i Lucija Petras 1.

(www.icv.hr, ŽKK Virovitica)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content