VIROVITIČKI PLANINARI Za vikend “osvajat” će Rust i uživati u nepoznatom Papuku

Članovi Hrvatskog planinarskog društva Papuk, koje ove godine slavi 90. obljetnicu postojanja, svakog vikenda provode u šetnjama. Ovog vikenda zaputit će se na Papuk i to u povodu Međunarodnog dana planina, koji se obilježava 9. prosinca te otkrivati njegove tajne u okviru  „Izleta na nepoznati papuk – Graniti s Rusta“.

Park prirode Papuk ove godine po 13. put obilježava Međunarodni dan planina, a kao i svake godine, naglasak će staviti na dijelove Papuka koji su slabije poznati. U subotu će planinari tako „osvajati” Rust (722 metara). Okupljanje je u podnožju sjevernog dijela Papuka na koralu imanja Nik u blizini sela Krajna u 9 sati.

IMG 0036
Foto: HPD Papuk

– Predviđeno je planinarenje dvjema rutama, kraćom i dužom, čiji je cilj Rust, a gdje ćemo čuti nešto više o granitima te se grebenom Šinato brdo spustiti u selo Kokočak gdje će nas čekati autobusi koji će nas odvesti na polazišnu točku. Na imanju ćemo se družiti uz hranu, piće i glazbu – objašnjavaju iz Parka prirode Papuk.

Događaj je sufinanciran sredstvima Europske unije u okviru Operativnog programa Koherentnost i kohezija 2014.-2020., iz europskog fonda za regionalni razvoj.

U novi aktivni vikend virovitički planinari kreću nakon prošlotjednog posjeta pedesetak kolega iz Hrvatskog planinarskog društva „ZAGREB – MATICA“.

IMG 9849
Foto: HPD Papuk

Nakon kratkog obilaska centrom Virovitice, planinari su u pratnji domaćina – Zlatka, Kristijana i Nikole prošli dijelom poučne staze, do Paulovog ribnjaka, a zatim i do planinarske kućice Brusovi, gdje su ih toplim obrokom, čajem i kavom te “vatrenom vodom” dočekali domaćini Vlado, Anđa, Milica i Josip.

IMG 9838
Foto: HPD Papuk

Poslijepodne su proveli u druženju, a zatim su se zagrebački planinari vratili kući, nakon spusta dužim putem. Noć se već bližila kad su se pozdravili uz lijepe riječi hvale sa obje strane. (www.icv.hr, mr,zp, foto: M. Ripli, Z. Pleško, HPD Papuk)

IMG 9857
Foto: HPD Papuk

 

 

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content