VITEZOVI KAO DJEDICE U Zimskoj bajci s djecom spasili Ružicu grad

Red vitezova Ružice grada i ove je godine najmlađim sugrađanima priredio Zimsku bajku koja je spojila Božić, maštu i povijest Orahovice,  prožetu znakovitom porukom.  Kao i uvijek, scenarij i glavne uloge odradili su sami članovi Udruge.

Ovog puta bila je to bajka u kojoj dobro pobjeđuje zlo, a čak i oni najgori postaju dobri. Tako su se vještica koja je htjela začarati Ružicu grad i lopovi koji su je neumorno pljačkali, našli ispred samog grada u okršaju s vitezovima.

Borba je bila neizvjesna, ali tada vitezovi u pomoć pozivaju Djeda Božićnjaka, što negativci prate smijehom i podrugivanjem. No uz pomoć djece u publici popularni djedica stiže i to ne sam, nego njih čak osmorica. Lako pobjeđuju zlo, a vještica i lopovi počinju vjerovati u Djeda Božićnjaka, uz obećanje da će uvijek biti dobri.

djedice1

-Predstava je zamišljena da u njoj aktivno sudjeluju i djeca. Gotovo kroz svaki čin smo provlačili poruku ‘Samo treba vjerovati i sve je moguće’. Na samom kraju pozvali smo i djecu da s nama naglas zajedno poviču tu poruku.

Vjerujem da smo ih uspjeli zabaviti, a njima, ali i odraslima poslati dobru poruku. Hvala svim članovima koji su uložili ogroman trud i hvala roditeljima koji su djecu doveli u velikom broju – rekao je predsjednik Reda vitezova ružice grada Vlado Grgić.

Vitezovi su na kraju uz pomoć Djedova Božićnjaka, darivali svu djecu slatkim poklonima. Druženje je završilo djeci najdražom božićnom pjesmom – zvončićima.  (www.icv.hr, vg)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content