Župan Andrović potpisao ugovor o nabavi opreme za wellness i vinski bar projekta “EV GAP 13”

Virovitičko-podravski župan Igor Andrović i Darko Braica, direktor tvrtke DB oprema iz Velike Gorice, uz nazočnost voditeljice Hotela Kurije Janković Sanje Sudar, potpisali su ugovor za opremanje wellnessa i vinskog bara koji će se nalaziti kod Kurije Janković u Kapela Dvoru, a u sklopu europskog projekta projekt EV 13 GAP „Filling the gap – completion of the cross-border section od EuroVelo 13 between Dravatamasi and Virovitica. Ukupna vrijednost ovog projekta iznosi 1.982.494 eura, a sama vrijednost opreme iznosi 247.187 kuna. Završetak ovog projekata je planiran do 30. lipnja 2019. godine.

– Ovim projektom će se rekonstruirati bivša gospodarska zgrada Kurije Janković te izgraditi jedna nova, a koje će imati sadržaje koji su izravno usmjereni na cikloturiste te one sadržaje koji mogu obogatiti njihov boravak, a ovdje je riječ o wellnessu i vinskom baru. Osim toga, bit će tu i spremištu za bicikle, svlačionicama za bicikliste, dodatnim svlačionicama s tuševima, zatim tematskom odmorištu „vrt leptira“. Od lokacije projekta do granice s Mađarskom predviđeno je označavanje sigurne rute koja ide makadamskim putevima od igrališta preko polja. Također će se postaviti 4 samostalne stanice za popravak bicikla – istaknuo je virovitičko-podravski župan Igor Andrović.

IMG 8605 Custom
foto: K. Toplak

EV13 GAP je nastavak projekta „Drava4Enjoy“ kojim je započeta izgradnja biciklističke infrastrukture u Virovitičko-podravskoj županiji te stvaranje imidža cikloturističke destinacije. Kroz Drava4Enjoy rekonstruirana je Kurija Janković, koja je zatim pretvorena u heritage hotel, koji za cilj ima osigurati smještaj u rangu bike & bed standarda. Da bi to bilo moguće potrebno je dograditi dodatne sadržaje, što će se realizirati kroz projekt EV13 Gap.

IMG 8601 Custom 1
foto: K. Toplak

– Veseli nas realizacija projekta EV 13 GAP jer ćemo dobiti dodatan sadržaj u našoj cikloturističkoj ponudi i tako ostvariti potpun standard bike&bed smještaja. S obzirom na broj gostiju koji nas posjećuje, a koji je u stalnom porastu, po završetku ovog projekta osjetit će se direktan pozitivan utjecaj na našu turističku ponudu – podcrtala je Sanja Sudar, voditeljica Hotela Kurija Janković u Kapela Dvoru koji je ove godine, od 1. siječnja do 17. prosinca imao 3.917 noćenja, a među njima je puno biciklista.

IMG 8587 Custom
foto: K. Toplak

– Cikloturisti su redoviti gosti Kurije Janković. Uz one koji dolaze u Kuriju vlastitim biciklima tu si i turisti koji iznajmljuju naše bicikle koje imamo u ponudi hotela, kako one brdske, tako i one električne. Ove godine biciklisti su nam dolazili ponajviše iz Njemačke, Austrije i Italije – zaključila je Sanja Sudar.

(www.vpz.hr, ss)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content