ČASNICI SE TREBAJU PRIKLJUČITI Održana godišnja Skupština Časničkog zbora Orahovica

U hotelu ”Dukat” Orahovica održana je redovna godišnja Skupština Časničkog zbora Orahovica. Skupštini su nazočili zamjenik župana VPŽ Darko Žužak, predsjednik HVIDRA-e i Odbora za branitelje VPŽ Mato Bubaš, predsjednik UDVDR-a VPŽ Josip Nemec, ratni zamjenik zapovjednika 2. Bojne 132 brigade pukovnik Goran Sokol i mnogi drugi.

O radu Časničkog zbora u proteklom razdoblju govorio je predsjednik Stjepan Dujmić.

– U 2018. godini realizirali smo jedan od naših najvažnijih projekata, a to je dobivanje sobe za korištenje od Policijske uprave VPŽ, u prostoru bivšeg ureda za obranu Orahovica. U tom prostoru ćemo urediti svoje prostore za rad te prije svega dati naglasak na uređenju spomen sobe Domovinskog rata. Naravno, sudjelovali smo na svim obljetnicama iz Domovinskog rata čuvajući tako i uspomenu na žrtvu hrvatskih branitelja – rekao je Dujmić te u planu rada za tekuću godinu naglasio intenzivnu želju za prikupljanjem većeg broja članstava što se ponajviše misli na orahovačke časnike.

Skupština Časnički zbor 2 Custom

-Imamo dosta časnika Hrvatske vojske u našem gradu i ja ih i ovim putem pozivam da nam se priključe jer oni kao i u vrijeme Domovinskog rata moraju stati ispred svojih vojnika na svakom događaju vezanim uz Domovinski rat – zaključio je Dujmić.

Nazočnima se u sklopu riječi gostiju, obratio predsjednik HVIDR-e i Odbora za branitelje VPŽ Mato Bubaš.

-Cilj svih naših okupljanja je istina o Domovinskom rati u čuvanje uspomene na svako ime poginulog hrvatskog branitelja pa tako i ovo. Pozivam i sa ovog skupa da pojačamo broj aktivnosti posebno zanimljivim za mlade da ih privučemo i pričamo im istinu jer ona mora trajati – rekao je Bubaš.

Predsjednik UDVDR-a VPŽ Josip Nemec pozdravio je rad orahovačkog Časničkog zbora te pozvao hrvatske branitelje na zajedništvo.

Skupština Časnički zbor 3 Custom

-Ne smijemo šutjeti nikada, moramo reći svoje mišljenje i boriti se za svoju istinu. Pozivam vas da i s ovog skupa damo podršku gradonačelniku Vukovara Ivanu Penavi u njegovom pokušaju da zaštiti istinu hrvatskog domoljublja – rekao je Nemec.

Na kraju je sve nazočne pozdravio zamjenik župana VPŽ Darko Žužak.

-Čestitam ovoj udruzi na vrijednom radu, a moja najveća želja je da uspijemo osposobiti spomen sobu. Virovitičko-podravska županija je pomogla u uređivanju ove sobe, oni grubi građevinski radovi su gotovi i sada slijedi glavno uređenje i pozivam sve sudionike Domovinskog rata da se uključe i pomognu s bilo kakvim materijalom da to uredimo i da ta soba bude dostupna što širem krugu naših sugrađana. Evo najavio bih da krajem siječnja i početkom veljače kreće novi natječaj Županije za rad braniteljskih udruga i sve ih pozivam da se uključe – zaključio je Žužak.

(www.icv.hr, vg, foto: V. Grgurić)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content