DOBRODOŠLA 2019. Pitali smo sugrađane što očekuju u ovoj godini

Popričali smo s našim sugrađanima te ih pitali na čemu su zahvalni u protekloj godini i čemu se nadaju u sada već novoj, 2019.

SREĆA U LJUDIMA, NE U STVARIMA

Zadovoljstvo u protekloj godini ne kriju. Bila je to zanimljiva godina, puna uspona i padova. Kažu, svašta su novoga naučili – najviše da se treba veseliti svakome trenutku kojeg imamo (i nije to samo floskula), zbilja je tako.

Ne treba težiti nekoj materijalnoj sreći već onoj koja se skriva u srcima, među obitelji, među dragim ljudima – u pomaganju i zajedništvu.

– Prošlu godinu završila sam u krugu obitelji, u miru, uz dobru knjigu ili film. A ove godine se nadam da će biti puno zdravlja. Osobito bi me veselilo kada bi se u našemu gradu nastavile ove manifestacije kojih je prošle godine zbilja mnogo, sretna sam što za svakoga ima ponešto.

Nadam se još, da će se i grad nastaviti razvijati u ovom gospodarskom smislu, kao i prošle godine, možda još i više – ističe S. B. (40) te nadodaje kako mora priznati da je prvo bila jako ljuta zbog rušenja stabala u gradskom parku, no da joj se jako sviđa “novi” Dvorac.

– Prošla godina bila mi je predivna. Proslavila sam prvu godišnjicu braka i zahvalna sam na svojoj divnoj obitelji te svim prijateljima koje imam. Također, zahvalna sam na novome poslu kojega volim kao i na svim lijepim uspomenama koje sam skupila prošle godine – ističe E.M. (25). 


ZA BOLJE SUTRA

Nekima prošla godina nije bila baš vesela i lagana. Nekoliko puta su se našli u teškoj situaciji, nadaju se, kažu, da će ova godina biti barem malo bolja.

-Ne želim ništa previše, samo da moje dijete ima dovoljno. Najveći problem je što ne mogu pronaći posao. Voljela bih da mu mogu priuštiti sve što njegovi vršnjaci imaju – tužnim riječima navodi – G. D. (30) te ističe da se u 2019. godini nada poslu pa da se sve to nekako poboljša.

Budimo sretni i veseli u novoj godini. Neka je zdravlja i mnogo ljubavi.  Budimo pošteni, i ono najvažnije, budimo ljudi jedni prema drugima.

Sretna Vam i uspješna nova godina!

(www.icv.hr, lmh, foto: M. Rođak)