FOTO U vinogradima Poljoprivrednog poduzeća Orahovica svečano obilježena proslava sv. Vinka

U vinogradima Poljoprivrednog poduzeća Orahovica svečano je obilježena proslava Dana svetog Vinka, zaštitnika vinara i vinograda.

Na lokaciji Jezerac gdje raste i najčuvenija sorta orahovačkog vina, Zeleni silvanac, župnik orahovački Željko Strnak blagoslovio je orahovačke vinograde, vinare i djelatnike poduzeća sa željom da i nadalje Orahovici podare prepoznatljiva vrhunska vina i ostale dobre sjajne proizvode. Voditelj Poslovne jedinice voćarstvo i vinogradarstvo PP Orahovica Josip Tokić u sklopu svečanog blagoslova vinograda govorio je o protekloj vinarskoj godini te želji za novu.

2019 01 22 PP Orahovica Vinkovo0524 Custom

-Iza nas je definitivno rekordna godina i najbolja po kvalitetni i količinama, vinogradi su nama dali maksimum i kamo sreće da nam ova godina budem barem jednako tako dobra, a naravno mi ćemo se potruditi da bude i bolja. Treba svakako reći da smo ove godine nakon dužeg vremena odradili i ledenu berbu od koje također očekujemo jako dobre rezultate – rekao je Tokić.

2019 01 22 PP Orahovica Vinkovo0371 Custom

Svečanost u vinogradima PP Orahovica protekla je u sjajnom, jedinstvenom i prepoznatljivom slavonskom tonu uz narodne nošnje, slavonskog konja vranca i neizostavnu tamburicu te kao tradicija veliko ložište s kojeg e mogla kušati mnoštvo slavonskih suhomesnatih proizvoda te delikatesu PP Orahovica šarana s rašlji.

2201pporahovicavinkovo 1 Custom

-Doista smo se potrudili oko organizacije ovogodišnjeg Vinkova u sklopu kojeg smo htjeli prikazati svo ono čime se mi ponosimo od vina do ribe, a također i pokazati raskoš naše Slavonije i na kraju sve to zajedno povezati u jednu cjelinu. Nadam se da svima svidjelo, a u budućnosti ćemo ovaj događaj podići na još veću razinu – rekla je Katica Petkov iz marketinga PP Orahovica.

(www.icv.hr, vg, foto: V. Grgurić)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content