KREIRATI BOLJU I “ZELENIJU” BUDUĆNOST U Pitomači održana početna konferencija projekta “Zeleno srce Podravine”

U Vijećnici Općine Pitomača danas (utorak) je održana početna konferencija projekta “Zeleno srce Podravine”.

Projekt iznosi 302.835 kuna, a sufinancira se u iznosu od 85% (257.410 kuna) iz Europskog strukturnog i investicijskog fonda, otvorenog poziva na dostavu projektnih prijedloga “Provedba Programa izobrazno – informativnih aktivnosti o održivom gospodarenju otpadom”, prema Ugovoru o dodjeli bespovratnih sredstava KK.06.3.1.07.0091 “Zeleno srce Podravine”.

Prijavitelj projekta je Općina Pitomača, a partner na projektu Općina Špišić Bukovica.

IMG 1302 Custom

Početnoj konferenciji nazočili su virovitičko-podravski župan Igor Andrović, zamjenik virovitičko-podravskog župana Darko Žužak, načelnik općine Pitomača Željko Grgačić, pročelnik Općine Špišić Bukovica Tomislav Obrovac, ravnatelj Osnovne škole Petra Preradovića Pitomača Igor Maresić i mnogi drugi.

Trajanje projekta je 15 mjeseci, a izradila ga je tvrtka DRAFT d.o.o.

-U ovom projektu sami smo si zadali ciljeve, a prvi i osnovni bio je obuhvatiti što veći broj stanovnika (94%), kako bi mogli ispuniti uvjete koje je od nas tražilo Ministarstvo zaštite okoliša i energetike. Specifični cilj ovog projekta je smanjiti količinu otpada na odlagalištima i povećati reciklažu, odnosno razvrstavanje otpada na propisani način – rekla je prilikom predstavljanja projekta Majda Kodžaga iz tvrtke DRAFT d.o.o.

IMG 1298 Custom

Svrha je informirati građanstvo dvaju općina, Pitomače i Špišić Bukovice, a ciljne skupine na koje je postavljen fokus su djeca, mladi, umirovljenici, turisti i poslovna javnost, odnosno svi oni koji se kreću na prostoru ovih dvaju općina.

-Imamo ukupno 11 projektnih aktivnosti. One osnovne uključuju letke, brošure i plakate, a drugi dio, gdje smo se više orijentirali na djecu uključuju radionice za djecu koje će provoditi Dječji vrtić Potočnica, bojanke i slikovnice, obilježavanje datuma vezanih uz zaštitu okoliša, natjecanje u školama u izradi kreativnih stvari od prethodno prikupljenog otpada, mrežne stranice, aplikacije (igrice) za održivo gospodarenje otpadom za pametne telefone, radijske reklame i naljepnice za kante namijenjene turistima – poručila je na kraju Kodžaga te istaknula kako će im u provedbi aktivnosti informiranja mještana ovih dvaju općina pomoći tvrtke Komunalno d.o.o. Pitomača i Flora VTC.

IMG 7179 Custom

Nazočnima se obratio i načelnik općine Pitomača Željko Grgačić.

-Vrlo sam zadovoljan početkom ove konferencije, a ovaj projekt će utjecati na podizanje svijesti o gospodarenju otpadom na području provedbe projekta. Ovo je dokaz da se pored infrastrukturnih, gospodarskih i socijalno usmjerenih projekata posebna pažnja i briga posvećuje aktivnostima zaštite okoliša, kao i težnjama prijenosa znanja našim najmlađim naraštajima kako bi sinergijom sudjelovali u kreiranju bolje i “zelenije” budućnosti – zaključio je Ž. Grgačić.

(www.icv.hr, ts, foto: T. Szabo)

[g-gallery gid=”504525″]

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content