“NOGOMETOM PROTIV DROGE” Uspjela akcija suhopoljskog trećeligaša pred više od tisuću osnovnoškolaca

Tekst u cijelosti prenosimo iz arhive Virovitičkog lista:

Stadion “Park” u utorak je izgledao kao u vrijeme kada se ovdje igrao prvoligaški nogomet. Međunarodnu utakmicu kadetskih sastava Suhopolja i ruskog prvoligaša Rubina iz Kazana, vodstvo HNK Suhopolja sjajno je iskoristilo za provođenje akcije “Nogometom protiv droge”.

Po “pasjem vremenu” na tribine se natiskalo oko tisuću osnovnoškolaca iz Suhopolja i Gradine, stvorivši zdušnim i gromoglasnim navijanjem atmosferu prema kojoj nitko nije ostao ravnodušan. Rusi, koji su u Hrvatskoj na višednevnoj turneji, u okviru koje su osvojili međunarodni Legea cup u Zagrebu (pobijedili sve svoje protivnike: Dinamo, Varteks, Sarajevo…), bili su oduševljeni. Iako dolaze iz milijunskog grada, nikada još nisu s ovim uzrastom nogometaša igrali u ovakvom ambijentu.

Utakmica?! Odlična. Mladi Rusi pobijedili su minimalno zahvaljujući jedinoj greški suhopoljske obrane. Međutim, pravi junaci susreta, uz naravno sjajnu mladu publiku, bili su igrači Damira Pempera koji su protiv odlične ekipe Rubina odigrali isto takvu utakmicu. Bit će tu pravih nogometaša, stoga nije slučajno što su neki od njih zapeli za oko Draženu Biškupu i izborniku Ivici Grnji.

Vodstvo suhopoljsklog trećeligaša napravilo je odličan posao. Poruku “Nogomet Da, droga NE” čulo je tisuću osnovnoškolaca, a to je u ovoj priči najvažnije. A da je posao odrađen odlično, najbolje svjedoči inicijativa Tihomira Topića, zastupnika sportske marke Legea u Hrvatskoj, da se od iduće godine međunarodni Legea cup igra upravo u Suhopolju!

HNK Suhopolje – FC Rubin (Kazan) 0:1

Stadion “Park” Suhopolje

Gledatelja: 1200

Suci: G. Loparac (Sladojevci), Dragan Minauf (Slatina), Ivica Vencl (Sladojevci).

Strijelac: 0:1 Gabdeljhakov

HNK SUHOPOLJE: Bunjevac, Kelj (Bračun), Ivčić, Karačić, Matijašević (Šagolj), Blažević (Topić), Prlić, Medić (Šakotić), Pipić (Tomić), Egri, Radovanović (Slavić). Trener: Damir Pemper.

FC RUBIN (KAZAN): Tuhvatulin, Šestakov, Fahrijev, Giljmanov, Ahmetjenov (Stidikov), Kuklev (Iljin), Černov (Akunov), Ajmetinov, Kondakov, Žigajev (Kuznjecov), Gabdeljhakov (Pirogov). Trener: Gadjejev.

Za vrijeme boravka na našem području mladi nogometaši iz Kazana odigrali su prijateljsku utakmicu protiv odgovarajuće selekcije NK Virovitice.

NK VIROVITICA – FC Rubin (Kazan) 0:1

Stadion NK Virovitica

Gledatelja: 20

Suci: D. Šantić (Milanovac), O. Krmpotić (Podgorje), D. Orač (T. Polje)

Strijelac: 0:1 Kondakov

NK VIROVITICA: Buđak, Javorović, Lončar, Zdjelar, Vidović, Bajan, Ivačić, Zdeličan, F. Vargović, Matošina, N. Vargović.

FC RUBIN (KAZAN): Tuhvatulin, Platajev, Gilmanov, Črnov, Ahmetinov, Jakupov, Piragov, Kuznecom, Kondakov, Ilin, Žigajev, (Jakunin, Zestokov, Fahrijev, Ahmetjanov, Kuklev, Gadbeljhakov. Trener: Gadjejev.

Broj 2532, 23. srpnja 2007. godine

(www.icv.hr, ts)