NOVO VELIKO PRIZNANJE Luka Modrić dobio nagradu za najboljeg sportaša svijeta u izboru AIPS-a

Luka Modrić, najbolji hrvatski sportaš i nogometaš svijeta, svojoj je kolekciji osobnih priznanja u četvrtak dodao još jedno, nagradu za najboljeg sportaša svijeta u izboru Međunarodnog udruženja sportskih novinara (AIPS) – prenosi vecernji.hr

U anketi je sudjelovalo 359 novinara iz 87 zemalja, a Modrić je pobijedio s 419 bodova, ispred dvojice najboljih tenisača svijeta: Novaka Đokovića (337 bodova) i Rogera Federera (290 bodova).

Najboljom u konkurenciji sportašica proglašena je američka gimnastičarka Simone Biles koja je na Svjetskom prvenstvu u Dohi osvojila šest medalja, od kojih su četiri bile zlatne. Biles je osvojila 427 bodova, a najbliže konkurentice bile su joj Čehinja Ester Ledecka (335 glasova), koja je prva u povijesti osvojila dva olimpijska zlata na istim ZOI u snowboardu i alpskom skijanju te najbolja tenisačica svijeta, Rumunjka Simona Halep (331 glas).

Najboljom ekipom proglašeni su svjetski nogometni prvaci Francuzi, a za najbolji press-centar izabran je onaj na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Rusiji.

(vecernji.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content