Održana redovna godišnja izvještajna skupština Udruge OSIT ”Vretenac” Slatina

Danas (srijeda) u Hrvatskom domu u Slatini održana je redovna godišnja izvještajna skupštine Udruge osoba s intelektualnim teškoćama ”Vretenac” Slatina. Skupštinu je, uz predsjednicu udruge Patriciju Karaman, vodila tajnica Ivana Sabolić.

Nakon upoznavanja s dnevnim redom skupštine, uslijedilo je predstavljanje rada udruge u 2018. godini. S radom udruge prisutne su upoznale Patricija Karaman i Julijana Pavlešić. Kroz godinu dana djelovanja Udruge ”Vretenac” održano je 36 radionica namijenjenih odraslim osobama s intelektualnim teškoćama i 18 radionica sa djecom s teškoćama u razvoju, te 13 radionica projekta ”Nijedan početak nije lak, pripremam se da budem đak” koji se provodi do sredine lipnja tekuće godine.

Udruga Vretenac u 2018. godini provela je 4 projekta: Vretenci upoznaju grad, grad upoznaje Vretence (Grad Slatina), Pokret, igra, učenje (Grad Slatina), Naše pravo na sport (KOMRAD d.o.o) i Svjetlopis zavičaja mojim očima (VPŽ).

Usvojivši izvješće o radu i financijsko izvješće za 2018. godinu, predstavljen je plan rada i izvješće za 2019. godinu, među kojima je istaknut projekt ”Moj asistent 3” u suradnji s Udrugom OSIT ”Jaglac” Orahovica, koji se provodi od siječnja ove godine te radionice samozastupanja kao novi oblik podrške.

Nakon formalnog dijela skupštine, roditelji, volonteri i korisnici udruge, kroz literarni rad podijelili su s prisutnima svoje viđenje udruge. Svoje sastave pročitali su Jadranka Horvat (roditelj korisnika), Josip Miter i Goran Grahovac (korisnici) te Tamara Dorić (volonterka).

Predsjednica udruge Patricija Karaman zahvalila se svim prisutnima što su podržali rad Udruge ”Vretenac”, ne samo svojim dolaskom na sjednicu skupštine, već i podrškom kroz čitavu prethodnu godinu. (www.icv.hr, adf, OSIT Vretenac; foto: D. Fišli)