OPASNOST OD NEISPRAVNIH DIMNJAKA U Virovitici u stambenoj zgradi došlo do požara dimovodnog kanala

Sezona grijanja u zimskim mjesecima donijela je i prve ovogodišnje slučajeve zapaljenja dimovodnih kanala ili dimnjaka. Tako je i danas (petak) došlo do zapaljenja dimnjaka u stambenoj zgradi u Pejačevićevoj ulici u Virovitici. Zahvaljujući brzoj intervenciji vatrogasaca iz Javne vatrogasne postrojbe u Virovitici, nitko nije ozlijeđen i nije došlo do širenja požara na ostale dijelove stana. Srećom ovaj je slučaj prošao bez većih posljedica.

No, prisjetimo se brojnih požara tijekom prijašnjih godina koji su se na području naše županije dogodili iz sličnih razloga, gdje su posljedice bile daleko teže, poput požara u Suhopolju gdje je smrtno stradala jedna osoba. Zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Virovitica Anto Tutić i ovom prilikom je upozorio građane na opasnosti koje vrebaju zbog neispravnih dimnjaka.

-Kako se ne bi događale ovakve stvari koje nerijetko završavaju katastrofom najvećih razmjera, još jednom upućujemo građane na obveznu redovnu kontrolu dimovodnih kanala od ovlaštenih službi, sklanjanje lako zapaljivih stvari iz dimovodnog okruženja te odlaganje pepela u kontejnere ili druga odlagališta za smeće – podsjetio je A. Tutić. (www.icv.hr, bs, Foto: M. Rođak)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content