Orahovački vatrogasci organizirali akciju za pomoć obitelji Korman iz Nove Ljeskovice

Teško je bilo što reći i napisati, kada svojim očima vidiš ljudsku tragediju, a posebno kada su u pitanju djeca. Tako je bilo i danas u Novoj Ljeskovici, u općini Čaglin ispred izgorjele kuće nesretne sedmeročlane obitelji Korman. Ispred zgarišta, orahovačke vatrogasce koji su donijeli donaciju ovoj obitelji, dočekala su djeca, obzirom da su roditelji morali u Požegu sređivati osobne dokumente koji su također izgorjeli. Tako su ih dočekali dvije sestre i dva brata s kojima su bile i teta i baka, kao i zapovjednik DVD Čaglin Ivo Kukić koji je s kolegama vatrogascima podijelio detalje o ovom teškom događaju.

Orahovački vatrogasci kod obitelji Korman 3

-Pomogli smo doista koliko smo mogli, donijeli smo prehrambene artikle, odjeću, obuću, igračke za djecu i teško je bilo sve to vidjeti. Pričao nam je kolega Kukić kako je to bila prekrasna građevina ispred koje su se čak i mladenci znali fotografirati, a otac Velibor sve je to napravio svojim rukama u 15 godina rada. Mi ćemo sigurno opet doći, razmijenili smo kontakte s kolegama vatrogascima i pomoći ćemo što gude trebalo i koliko budemo mogli – kaže zapovjednik DVD-a Orahovica Robert Orina.

Orahovački vatrogasci kod obitelji Korman 2

Knedla je stala u grlu, petero djece gleda u ono što je ostalo od njihovog doma, ali se ne predaju, vjeruju da će i za njih doći bolji dani, a zahvala za sve koji im pomažu pa tako i orahovačkim vatrogascima, Crvenom križu i građanima, dovoljna je bila u vidu njihovog osmijeha. (www.icv.hr, vg)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content