Osnovnoškolcima predstavljen projekt „Poboljšanje vodno-komunalne infrastrukture aglomeracije Virovitica“

Učenicima osnovnih škola aglomeracije Virovitica predstavljeni su važnost i ciljevi Projekta poboljšanja vodno-komunalne infrastrukture aglomeracije Virovitica te što on znači za njihovo odrastanje i daljnji život u zajednici. Predstavljanja je na jednostavan, primjeren način, za više od 300 učenika, održao Damir Marenić, upravitelj Virkoma i zamjenik gradonačelnika Virovitice.

– U posljednje vrijeme sustavno ističemo kako je Projekt poboljšanja vodno-komunalne infrastrukture aglomeracije Virovitica trenutačno najznačajniji infrastrukturni projekt koji provodi tvrtka Virkom. Mislim da su to prepoznali i naši sugrađani koji su na nedavnom javnom predstavljanju iz „prve ruke“ željeli više saznati o samom projektu. Međutim, smatramo da i naše najmlađe trebamo upoznati što ova investicija svima nama donosi, stoga smo učinili dodatni napor kako bi im, već u najranijoj dobi, približili važnost ulaganja u kvalitetu života u lokalnoj zajednici, jer oni su ti koji će graditi svoj život u ovom kraju – rekao je Damir Marenić.

IMG 6412

Naime, dio Projekta Aglomeracija Virovitica je i informiranje opće javnosti, odnosno građana aglomeracije Virovitica, o provođenju projektnih aktivnosti i što on donosi svim građanima aglomeracije Virovitica, stoga je jedna od aktivnosti usmjerena upravo prema osnovnoškolcima i njihovim roditeljima.

– Sretna sam što su se i osnovnoškolci imali prigodu upoznati sa, vjerujem, vrlo značajnim projektom za našu zajednicu. Osim toga, uskoro očekujemo potpisivanje ugovora o izgradnji novog uređaja za pročišćavanje otpadnih voda s kojim će se dodatno poboljšati kvaliteta vodno-komunalna infrastrukture, a time i kvaliteta života svih nas, stanovnika aglomeracije Virovitica – dodala je Margareta Ptiček, direktorica Virkoma.

IMG 6584

Projekt “Poboljšanje vodno-komunalne infrastrukture aglomeracije Virovitica” vrijedan je 147.246.575 milijuna kuna, od kojih je EU fondovima sufinancirano 70,21 posto prihvatljivih troškova, odnosno 103.388.722 kuna. Projekt se financira iz dva programska razdoblja: Operativnog programa Zaštita okoliša (2007.-2013.) i Operativnog programa Konkurentnost i kohezija (2014.- 2020.). (www.icv.hr, foto: M. Rođak)

MG 4914[g-gallery gid=”504656″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content