POSTIŽE ZAPAŽENE REZULTATE Robert Fritz je “veliko srce” Ženskog košarkaškog kluba Virovitica

Robert Fritz porijeklom je iz Daruvara, ali dugi niz godina živi i radi u Virovitici. U Gradskoj knjižnici i čitaonici Virovitica radi kao knjižničar, ali uz svoj posao ima još jedan, ujedno i veliki hobi, a to je trenerski. Veliku ljubav prema košarci provodi u praksi, trener je u Ženskom košarkaškom klubu Virovitica, a tu ulogu obavlja i više nego uspješno.

ŠEST SELEKCIJA

Ženski košarkaški klub Virovitica ima čak šest selekcija, a interes za žensku košarku u Virovitici raste iz dana u dan.

-Sa ženskom košarkom krenuli smo prije sedam godina, vrlo “sramežljivo”, što je u gotovo svim počecima normalna pojava, jer teško je doći do adekvatnih uvjeta. Pravi posao započeli smo prije četiri godine, kada smo sastavili bolju Upravu kluba i dobili uvjete za početak puno kvalitetnijeg i ozbiljnijeg rada – rekao je Robert Fritz.

Kvalitetniji i bolji uvjeti odnose se naravno na one financijske, ali i prostorne, a sve zahvaljujući Sportskoj zajednici Grada Virovitice i Virovitičko-podravske županije.

-Planski i sustavno radili smo na tome ove četiri posljednje godine i došli smo do toga da imamo sve mlađe dobne selekcije u natjecanju. U jednoj kategoriji, onoj do 13 godina, imamo čak dvije selekcije, a razlog tome je zaista velik broj djevojčica koje ne želimo izostaviti s natjecanja – nastavio je Fritz.

TS SPORT Robert Fritz 2 Custom

ZAPAŽENI REZULTATI

Ženski košarkaški klub Virovitica postiže zapažene rezultate. Osim već spomenutih šest selekcija, vodeći je klub u regiji.

-Zapravo, naš kvalitetan rad primijećen je na državnoj razini. Što se tiče županije, tu i nemamo baš neku konkurenciju jer jedino čačinačka Mladost još radi s nešto mlađim djevojčicama – kazao je Robert F. te istaknuo fantastično sedmo mjesto u državi prije dvije godine te peto mjesto na državnoj razini protekle godine u selekciji U-11, ali izrazio i veliku želju da barem jedna ili dvije djevojčice završe na popisu reprezentativki što je, sudeći po radu u ŽKK Virovitica samo pitanje vremena.

Fantastični rezultati virovitičke ženske košarke nisu stigli preko noći. Uz zaslugu upornih roditelja i djevojčica koje treniraju svakodnevno, tu je velika zasluga upravo Fritza koji se i sam nekada aktivno bavio košarkom, a danas predanim radom u klubu usađuje djevojčicama pobjednički mentalitet.

SVAKODNEVNI TRENINZI

-Zaigram još i danas, za svoj gušt, najviše s curama iz kluba, jer njima je to “velika stvar” – rekao je Fritz kroz smijeh, ali naglasio da baš za to i nema vremena jer su treninzi svakodnevni, a vikendi uglavnom ispunjeni natjecanjima.

Za veliki uspjeh kluba, kaže Fritz, zaslužno je nekoliko bitnih ljudi bez čijeg truda ne bi išlo, što je dokaz prvih par godina teškog rada, kada je u klub bio doslovno sam i kvalitetno mogao raditi samo s jednom selekcijom. Danas je priča sasvim drugačija, puno roditelja uključeno je u rad i na tome je, kaže, zahvalan.

– Sada je samo bitno održavati sustav, nastaviti s kvalitetnim radom i ‘proizvodnjom’ novih igračica – zaključio je Fritz.

(www.icv.hr, ts, foto: arhiva)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content