Pozitivni trendovi u gospodarstvu: U Virovitici je 2017. godine poslovalo 394 poduzetnika, 38 više nego godinu ranije

Prema analizi makroekonomskih pokazatelja u gospodarstvu Hrvatske gospodarske komore – Županijske komore Virovitica, od 2009. do 2017. godine broj poduzetnika na području Virovitičko-podravske županije porastao je za čak 306, odnosno sa 758 na 1.064. U gradu Virovitici taj broj veći je za 148. Dok je 2009. na području grada bilo 246 poduzetnika, u 2017. godini je poslovalo njih 394. U odnosu na 2016., u 2017. broj poduzetnika povećao se za 38.

Prema riječima direktora HGK – Županijske komore Virovitica Milana Vanđure, trend rasta osobito je uočljiv od 2013. godine, a on, uz Grad Viroviticu, prati i obližnje općine: Pitomaču, Lukač, Špišić Bukovicu i Suhopolje.

Gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin istaknuo je kako su pozitivna kretanja rezultat jasne politike razvoja i razrade konkretnih gospodarskih projekata.

– Ovaj trend rezultat je sinergijskog djelovanja države te jedinica lokalne i regionalne samouprave. To uključuje mjere samozapošljavanja koje provodi Hrvatski zavod za zapošljavanje, a koje su postale pravi hit te mjere i projekte Virovitičko-podravske županije i Grada Virovitice. Županija, uz Poduzetnički inkubator u Virovitici, gradi još tri inkubatora čime će poduzetnicima početnicima omogućiti radni prostor za obavljanje djelatnosti, ali i brojne druge. Grad Virovitica u skladu s kriterijima Programa olakšica i poticaja razvoja gospodarstva u startu daje zemljište za jednu kunu po kvadratnom metru za proizvodne djelatnosti, pomaže kod ishođenja građevinskih dozvola za investitore, dozvole izdaje u roku 15 minuta, oslobađa od plaćanja komunalnih doprinosa, naglasio je gradonačelnik Ivica Kirin. (virovitica.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content