PROSLAVILI 50 GODINA LJUBAVI Štefanija i Stjepan Prašnički iz Slatine žive svoj brak već 18.262 dana

Štefanija i Stjepan Prašnički iz Slatine 11. siječnja proslavili su 50 godina braka, odnosno 600 mjeseci ili 18.262 dana. Zajedništvo su proslavili uz tri kćeri, petero unučadi i okruženi rodbinom te dragim prijateljima, a ovu veliku godišnjicu obilježili su i blagoslovom u crkvi. Ovaj bračni par upoznao se prije 53 godine i to sasvim slučajno.

– Pratio sam sestru u Zagorje, gdje se udala, i tamo upoznao svoju buduću, to jest sadašnju suprugu – priča nam Stjepan te dodaje da je to bio splet poput paukove mreže. Nakon nekog vremena Stjepan odlazi u vojsku pa se sa svojom voljenom čuje pismima i razglednicama – tada još nije bilo ni telefona ni mobitela. Nakon tri godine Štefanija i Stjepan rekli su svoje sudbonosno „da“, a vodili su se, kaže Stjepan, intuicijom.

PANORAMA 50 godina braka žđl 2 Custom

SRODNA DUŠA

– Nisam znao da je supruga ona prava za mene, ali vodila me intuicija. Ako se pojavi srodna duša tvojoj duši, onda se dogodi neki klik, a ako nisu srodne mogu se sastati i vjenčati stotinu puta, ali će se i toliko puta rastati – priča nam Stjepan koji iza sebe ima 49 godina radnog staža. Svašta je radio, kaže, ali najviše, odnosno dvadesetak godina u građevinarstvu, kao zidar. Nakon toga pokrenuli su svoju trgovinu u Slatini. Obiteljski posao Stjepan je vodio 25 godina, s njim je radila i supruga Štefanija te su sada u zasluženoj mirovini. Trgovinu je preuzela njihova kćer.

No, tajna ovako uspješnog i dugog braka nije u trgovini i poslu, već u načinu života.
– Tajna dugog i uspješnog braka pošteno je živjeti i raditi te biti strpljiv i ne razmišljati o godinama jer godine su tu da se broje, ništa više – kaže Stjepan te ističe da par kroz život treba biti složan, odgajati djecu u zajedništvu i za sve imati strpljenja. (www.icv.hr, žđl)

PANORAMA 50 godina braka žđl za izrezat fotku s vjenčanja Custom

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content