Učenici Područne škole Noskovci nastavu će privremeno pohađati u matičnoj školi u Čađavici

Na inicijativu načelnika Općine Čađavica, Mirka Rončevića, danas (ponedjeljak) je u općinskim prostorijama održan sastanak roditelja djece koja pohađaju školu u Područnoj školi Noskovci, a koja se nalazi pri Osnovnoj školi Davorin Trstenjak Čađavica te nastavnica spomenute područne škole i ravnateljice matične škole Davorin Trstenjak, Ksenije Žunec.

Tema sastanka bila je privremeni prelazak, odnosno izmještaj nastave iz područne u matičnu osnovnu školu. Naime, zbog nerazumijevanja nastale situacije i straha roditelja iz Noskovaca i Noskovačke Dubrave, čija djeca pohađaju Područnu školu u Noskovcima smještenu u prostoru Informativno edukativnog centra ”Dravska priča”, a čiji se prostor zbog novih projekata renovira, nastava u dosadašnjim uvjetima neće biti moguća, te će djeca, njih osmero, pohađati nastavu u Čađavici.

IMG 3249

Novonastalu je situaciju roditeljima i nastavnicama objasnila ravnateljica matične škole OŠ Davorin Trstenjak Čađavica, Ksenija Žunec.

– Strah roditelja da će se njihova područna škola ugasiti je neosnovan, jer ovaj prelazak učenika je privremen i djeca će ponovo imati svoje školske prostorije u Noskovcima. Uskoro kreće energetska obnova noskovačkog mjesnog doma u kojemu će biti uređene dvije prostorije za nastavu djece iz Noskovaca i Noskovačke Dubrave, po svim pedagoškim standardima. Za vrijeme dok se ne urede prostorije u mjesnom domu, a gotove bi trebale biti do početka nove školske godine 2019./2020., djeca će pohađati nastavu u Čađavici. Troškove organiziranog prijevoza djece iz Noskovaca i Noskovačke Dubrave, snosit će Županija kao osnivač škole – objasnila je roditeljima ravnateljica K. Žunec.

IMG 3248

U OŠ Davorin Trstenjak Čađavica bolji uvjeti za učenike i nastavnice

– U matičnoj školi u Čađavici učenici iz Područne škole Noskovaci imat će bolje uvjeta za nastavu. Već smo za njih osigurali jednu prostoriju u kojoj će nastavu provoditi njihove dosadašnje nastavnice, a imat će na raspolaganju sportsku dvoranu, igralište i kuhinju, što do sada nisu imali u svojoj školi. Roditeljima sam predložila prehranu njihove djece u školskoj kuhinji, a oni su svi to prihvatili – kaže ravnateljica K. Žunec.

Općinski načelnik Mirko Rončević objasnio je roditeljima da razloga za brigu nema.

IMG 3247

– Projekt energetske obnove mjesnog dome u Noskovcime kreće čim se pribave potrebne dozvole te čim vremenske prilike to budu dozvolile. Predviđamo da će mjesni dom, u kojemu će biti uređene dvije prostorije za Područnu školu Noskovci, biti gotov i u uporabi do početka nove školske godine u devetom mjesecu ove godine, pa će se tako djeca, koja će u Čađavici nastavu pohađati samo jedno polugodište, ponovo vratiti u svoju školu. Dakle, razloga za strah da će se njihova područna škola ukinuti ne treba biti, niti za roditelje i učenike, a niti za nastavnice – rekao je načelnik Općine Čađavica Mirko Rončević te roditeljima najavio izgradnju dječjeg vrtića u Čađavci koja započinje tekuće godine. (www.icv.hr, adf, foto: D. Fišli)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content