UOSI SLATINA – Održana početna konferencija projekta ”Zaželi poželi”

U restoranu Višnjica, Udruga osoba s invaliditetom Slatina održala početnu konferenciju i predstavljanje projekta ”Zaželi poželi” programa za zapošljavanje žena, prema Ugovoru s Ministarstvom rada i mirovinskog sustava, financiranom iz Europskog socijalnog fonda, operativnog programa ”Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.”, kojoj su, uz članove UOSI Slatina, nazočili predstavnici partnera na projektu Grada Slatine, Centra za socijalnu skrb Slatina i Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb VPŽ Melita Sirovica, te predstavnici Gradske razvojne agencije Slatine GRAS i LAG-a Marinianis.

IMG 2933 1024 683

Udruga osoba s invaliditetom Slatina uspješno je prijavila i ostvarila financijsku potporu u iznosu od 1.644.422,42 kn bespovratnih sredstava u stopostotnom iznosu financiranja od strane Europske unije iz Europskog socijalnog fonda. Trajanje projekta je 30 mjeseci, a istim će se nakon raspisivanja natječaja i posljedične potrebite obuke zaposliti 10 žena starijih od 50 godina. One će skrbiti za 40 korisnika natječaja, pomagati im u kući i raditi sve ostale poslove kako bi im olakšali životne potrebe. Radi se o osobama s invaliditetom i osobama starije životne dobi.

Cilj projekta je osigurati pripadnicama ciljane skupine rast samopouzdanja i motivacije, te smanjenje socijalne isključenosti i siromaštva krajnjim korisnicima. (www.icv.hr, ADF, MF)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content