Zavod za javno zdravstvo nastavlja s provedbom programa “Zdrav za pet“ u VPŽ i u 2019. godini

U srijedu, 16. siječnja profesor Siniša Brlas, psiholog u Djelatnosti za prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti sa zaštitom mentalnog zdravlja Zavoda za javno zdravstvo “Sveti Rok” Virovitičko-podravske županije održao je predavanje o sredstvima ovisnosti pod nazivom “Kako droge djeluju i gdje se kriju opasnosti” za učenike prvoga razreda Tehničke škole Virovitica.

Ovim je predavanjem nastavljeno ostvarivanje programa “Zdrav za pet” u Virovitičko-podravskoj županiji i u 2019. godini. Program se već niz školskih godina uspješno provodi u odgojno-obrazovnim ustanovama u Virovitičko-podravskoj županiji pa je provedba programa ove školske godine ustvari nastavak dobre suradnje Zavoda za javno zdravstvo “Sveti Rok” Virovitičko-podravske županije i odgojno-obrazovnih ustanova u području prevencije rizičnih ponašanja mladih. Uspješna provedba programa pokazatelj je dobre međusektorske suradnje u Virovitičko-podravskoj županiji temeljene na jedinstvenom Protokolu međusektorske suradnje koji je upravo i nastao u Virovitičko-podravskoj županiji.

Program “Zdrav za pet” provodi se na nacionalnoj razini, a njime su stoga obuhvaćene i škole u Virovitičko-podravskoj županiji. Radi se o preventivnom programu kojim se u formi predavanja i radionica za učenike u odgojno-obrazovnim ustanovama nastoje prevenirati rizična ponašanja djece i mladih.

Osim predavanja o štetnosti djelovanja droga koja se održavaju u prvom razredu srednjih škola, predviđena su i predavanja u osmom razredu osnovnih škola (tema je štetno djelovanje alkohola) te u drugom razredu srednjih škola (tema je problematično i patološko kockanje), a dinamika i opseg provedbe dogovaraju se sa svakom pojedinom školom.

(www.icv.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content