ZAVRŠENA ENERGETSKA OBNOVA Župan Igor Andrović obišao novouređenu zgradu Gimnazije Petra Preradovića u Virovitici

Virovitičko-podravski župan Igor Andrović sa suradnicima, zamjenicima župana, Marijom Klementom i Darkom Žužakom te pročelnicom Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, sport i tehničku kulturu VPŽ Vesnom Šerepac, obišao je novouređenu zgradu Gimnazije Petra Preradovića u Virovitici na kojoj je završena energetska obnova. O radovima koji su završili, ali i onima koji su u tijeku, a riječ je o uređenju sanitarnih čvorova te ličenju zidova koji se obavljaju uz sredstva Virovitičko-podravske županije i Gimnazije Petra Preradovića, nazočne je upoznala ravnateljica Gimnazije, Jasminka Viljevac.

Početkom srpnja potpisan je ugovor o energetskoj obnovi vrijedan 5.669.059 kuna, od čega je Virovitičko-podravska županija sufinancirala radove sa 2.500.000 kuna, a ostatak su izdvojili Fond za sufinanciranje te Fond za zaštitu okoliša.

yn4r790o Custom
foto: K. Toplak

Radove je izvela tvrtka Tehno Elektro iz Đakova. Nositelj projekta je bila sama Gimnazija, a napisala ga je VIDRA Agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije. Posrednička tijela na projektu su: Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja te Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, koji je ujedno i partner na projektu. Projekt je sufinanciran iz Europskog fonda za regionalni razvoj, a njime će se uštedjeti 57 posto za toplinsku i 53 posto za električnu energiju.

wpceul3w Custom
foto: K. Toplak

Završetkom projekta, Gimnazija Petra Preradovića, “skače” iz D u B energetski razred. Energetskom obnovom postavljena je toplinska izolacija vanjskih zidova, ukopanih dijelova ovojnice, stropa prema negrijanom tavanu, podova prema tlu i negrijanom prostoru. Zamijenjena je vanjska stolarija, postavljena nova rasvjeta, instalirani fotonaponski paneli. Gimnazija Petra Preradovića Virovitica, u čiju obnovu se značajnije počelo ulagati od 2014. godine, kada je župan bio još Tomislav Tolušić, zasjala je u novom svjetlu.

(www.vpz.hr)

[g-gallery gid=”502288″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content