Balonom preko Parka prirode Papuk: Želite li i vi biti na jednom od 30 letova?

Park prirode Papuk je u sklopu projekta Geopriče osigurao nabavku balona za još bolju promociju Parka, ali ne samo u ovom nego i na brojnim uzletištima diljem Europe. Ovaj jedinstveni ljepotan osvaja nebo nad Hrvatskom, Italijom i Austrijom, a nakon prvih promotivnih letova u Francuskoj i nad Zabokom krajem prošle godine, balon na vrući zrak Parka prirode Papuk krajem veljače možete pogledom loviti i nad Papukom.

– Prvi promotivni let, odnosno prelet Papuka planiramo održati krajem veljače i to iz Čačinaca do Velike. No, let balonom se ne može planirati dugoročno, zbog vremenskih prilika, pa ćemo tako objavu prvog leta objaviti dan-dva prije – rekao je ravnatelj Parka prirode Papuk Alen Jurenac, dodavši kako će u sklopu projekta biti održano ukupno 30 letova i to na raznim lokacijama.

Papuk005
foto: Park prirode Papuk

– Od južnog Papuka, dakle od Kutjeva do Velike pa možda čak i od Pleternice ili Požege do Velike. S druge pak strane, bit će to letovi iz Čačinaca i Orahovice do Voćina, a planiramo čak i let iz Virovitice. Ono što će našim posjetiteljima biti zanimljivo su tzv. vezani letovi. Riječ je o tome da ćemo na nekim lokacijama, npr. na Jankovcu omogućiti svima koji žele ući u balon, podizanje s balonom na određenu visinu, uz to da će on biti privezan za tlo.

Cilj je da posjetitelji osjete da su poletjeli u balonu i da što više ljudi u kratkom vremenu imaju priliku biti u balonu. Sve ćemo to raditi uz prethodnu najavu medijima, kako bi se posjetitelji mogli prijaviti za vezane letove. Oni će imati prednost u odnosu na turiste koji se u tim trenucima nađu na lokacijama uzlijetanja. Još je sve to u planu, a na vrijeme će svi koji žele biti obaviješteni – kaže A. Jurenac. (www.icv.hr, vg)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content