ČAĐAVICA Vijećnici jednoglasno usvojili Odluku o komunalnom doprinosu i ukinuli mjesne odbore

Vijećnici Općine Čađavica u utorak su održali svoju redovnu 12. sjednicu Općinskog vijeća. Dnevni red se sastojao od 19. točaka vrlo važnih za daljnji rad Općine Čađavica. Tom prilikom jednoglasno je usvojen novi Statut Općine Čađavica koji je usklađen sa Zakonom, a jedna novina u tome je da se ukidaju mjesni odbori.

Sjednica je nastavljena s donošenjem nove Odluke o izmjeni i dopuni Odluke o vrijednosti boda za obračun komunalne naknade koja će i dalje iznositi 4,8 kuna po četvornom metru godišnje i Odluke o komunalnoj naknadi koja će se primijeniti od ove godine.

Uslijedilo je jednoglasno donošenje Odluke o komunalnom doprinosu koji je također ostao nepromijenjen u odnosu na prethodnu odluku, te iznosi 2 kn po m3.

Jedna, od možda najinteresantnijih točaka, bila je razmatranje i donošenje Programa za raspolaganje poljoprivrednim zemljištem u vlasništvu države na području općine Čađavica. Slijedi ishodovanje prethodnog mišljenja Virovitičko-podravske županije i izdavanje suglasnosti od strane Ministarstva poljoprivrede kako bi se moglo pristupiti raspolaganju po donesenom Programu.

Nakon kratke rasprave, usvojeni su sljedeći izvještaji:
-Izvještaj proračuna, proračunskih i izvanproračunskih korisnika za 2018. godinu,
-Izvješće načelnika Mirka Rončevića za period srpanj-prosinac 2018. godine,
-Izvješća i planovi udruga, kao i sva ostala izvješća za 2018. godinu po svim programima koji su u nadležnosti Općinskog vijeća Općine Čađavica. (www.icv.hr, adf)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content