CEH FRIZERA U ožujku na seminar “Festival kose” dolaze renomirani domaći i talijanski stilisti

Svake godine učenici frizeri i kozmetičari pokažu talent na reviji na Viroexpu - arhivska fotografija

Ceh frizerskog obrta Obrtničke komore Virovitičko-podravske županije održao je redovnu sjednicu na kojoj je utvrđen okvirni plan aktivnosti za tekuću godinu. Prva u nizu zanimljivih manifestacija u vezi koje su raspravljale članice Ceha bio je stručni seminar pod nazivom „Festival kose – sunce Slavonije u vašoj kosi“, koji će se održati 3. ožujka u hotelu „Pustara Višnjica“.

Ocijenjeno je da će seminar biti iznimno zanimljiv kako frizerima tako i učenicima kojima će se organizirati besplatno sudjelovanje i prijevoz, budući da se radi o renomiranim talijanskim i domaćim stilistima.

foto: okvpz.hr

Osim toga, podržana je tradicionalna organizacija frizersko-modne revije učenika Industrijsko-obrtničkih škola Virovitica i Slatina na Međunarodnom sajmu „Viroexpo“, kao i posjet strukovnim sajmovima „Beauty & Hair Expo“  i „Hair Style News“ koji će se od 8. do 10. ožujka odnosno 6. i 7. travnja održati u prostoru Zagrebačkog velesajma.

Predsjednica Ceha Klaudija Fadljević Gomerčić je upoznala nazočne s novim natjecanjem za učenike koje će organizirati Agencija za strukovno obrazovanje prema projektu financiranom sredstvima iz EU fondova te je također predložila da se članice Ceha uključe u demonstraciju praktičnih vještina što će se tijekom godine provoditi u školskim praktikumima. (www.icv.hr, okvpz.hr)