Članovi DVD-a Četekovac ozbiljno shvatili svoju ulogu u zaštiti mještana

foto: DVD Četekovac

Aktivni članovi Dobrovoljnog vatrogasnog društva Četekovac započeli su s pripremama za natjecanja koja im predstoje u ovoj godini, ali i za kvalitetniju pomoć svojim mještanima u slučaju potrebnih intervencija.

Prijašnjih nekoliko godina DVD Četekovac nije sudjelovao na vatrogasnim natjecanjima, jer nije bilo interesa od strane članova. No, pošto je izabrano novo vodstvo krenulo se u formiranje ekipa koje će se ove godine natjecati u vatrogasnim vještinama, pa će tako biti sastavljene čak tri ekipe, dvije muške i jedna ženska. Pripreme, osim za natjecanja, dobro će poslužiti četekovačkim vatrogascima da u slučajevima intervencija budu na visokom nivou.

foto: DVD Četekovac

Krajem prošle godine kupljene su 22 nove radne uniforme za aktivne članove društva, a od donatora su dobivena dva vatrogasna vozila i još dosta druge opreme za kvalitetan rad DVD-a, što je doprinijelo da se dosadašnji, ne baš aktivni članovi, ponovo aktiviraju, pa su tako sudjelovali na raznim osposobljavanjima koje provodi Vatrogasna zajednica VPŽ, kao što je osposobljavanje za veziste, bolničare… Sudjelovali su i u vježbi radova na vodi.

foto: DVD Četekovac

– Čekamo malo ljepše vrijeme da bi mogli početi raditi ozbiljnije stvari kako bi naše članove i pripadnike interventne postrojbe pripremili i obučili u slučaju požarne ili tehničke intervencije, tako da bi što kvalitetnije postupati i znali se ponašati pri požaru ili u slučaju prometne nesreće. Za sada nače članove obučavamo za požare otvorenoga tipa, jer imamo navalno vozilo za taj dio, a kako nam budu stizala i duga vozila i oprema, tako ćemo naše članove obučavati da bi bili što sigurniji na terenu i da bi naši mještani i mještani susjednih sela na našoj općini Mikleuš, ali i šire po potrebi, bili sigurniji od požara i raznih drugih stvari koje se vežu uz naš posao vatrogasaca – rekao je predsjednik DVD-a Četekovac, Dario Košorog.

Treba spomenuti i člana DVD-a Četekovac, Hrvoja Prugovečkog iz Nove Šarovke koji se osposobljava za časnika i koji je diplomirani inžinjer zaštite i spašavanja, a koji svojim znanjem i radom u DVD-u jako puno pridonosi u radu sa ekipama kada dođe do neke intervencije.

foto: DVD Četekovac

-Od njega su naši članovi usvojili znanja kako postupiti pri spašavanju nečijeg doma i života unesrećenih. Još je puno toga je pred nama i zato imamo veliku volju i želju naučiti što više toga, kako bi našima mještanima osigurali sigurnost – zaključio je Košorog.

(www.icv.hr, adf)