“CRNA RUPA” U ZAVRŠNICI Viro Virovitica prokockala pobjedu, ali ostaje u samom vrhu

Veliki bod izgubili su Virovitičani na svom parketu jučer (subota) u sportskoj dvorani Tehničke škole u Virovitici. “Kockali” su se cijelu utakmicu, gubili šest razlike na poluvremenu, okrenuli na plus četiri, vodili tri razlike tri minute prije kraja i odigrali na kraju neriješeno 26:26.

Bila je to jedna od vjerojatno najčudnijih utakmica virovitičkih rukometaša u zadnjih nekoliko godina. Iako se prije utakmice znalo da Prelog nije ekipa za podcijeniti neovisno o njihovom položaju na tablici, očito je da su se kod domaćina bodovi ipak upisali i prije prvog sudačkog zvižduka. I nije problem bio u želji i volji igrača dobiti utakmicu nego u potpunom nedostatku koncentracije kod njih većine, što je rezultiralo serijalom promašaja zicera i sedmeraca u prvih 15-ak minuta utakmice.

MG 5789

Naravno Prelog nije imao previše razumijevanja za probleme ekipe Damira Vašarevića pa su već sredinom poluvremena imali vodstvo 9:5, da bi pred sam kraj prvog dijela bilo gotovo nestvarnih 16:9 za goste. Na odmor se otišlo zasluženim vodstvom Preloga 16:10.

Međutim i brojnom gledalištu i ekipi trenera Damira Vašarevića bilo je jasno da tako loše ne može biti i u drugom dijelu, kao i da gosti koji su deficitarni snagom neće moći izdržati tempo prvih 30 minuta. I bili su u pravu. U drugom dijelu bila je to neka druga priča. Sjajna obrana, raspucani Luka Moslavac i puno brži napad rezultirali su serijom 7:1 i prvim izjednačenjem na utakmici 17:17.

Preložani u narednih nekoliko minuta još samo jednom vode 19:18, a minutu kasnije Virovitica prvi puta dolazi u vodstvu 20:19. Do 55. minute došli su domaći na sasvim lijepih i komotnih 26:22. Činilo se da su stvari sjele na svoje mjesto te da je pitanje samo s koliko razlike će domaćini pobijediti. Čak je bilo izgledno i vidljivo da su se i gosti i njihov trener predali.

I tada slijedi pomalo neobjašnjiva završnica. Iako je do kraja ostalo svega tri minute, a domaći bili tri gola u plusu Virovitičanima se dogodio “blackout”. Crna rupa u kojoj nikako nisu uspijevali dati još taj jedan presudan gol, domaći trener na žalost više nije imao opciju time-outa, pa su gosti ni krivi ni dužni došli u priliku vratiti se u utakmicu. Zadnjih 25 sekundi domaćini vode 26:25 i imaju napad koji završava dosuđenim faulom u napadu i sedam sekundi prije kraja Ivan Koprek pogađa za izjednačenje 26:26. U preostalih nekoliko sekundi ništa se nije promijenilo, gosti slave potpuno neočekivani bod, dok domaćini zajedno sa cijelom dvoranom ostaju u nevjerici što im se dogodilo.

MG 5777

A dogodilo se što se dogodilo. Veliko razočarenje za sve igrače i trenera Vašarevića i gledatelje, ali i još jedan dokaz kako je u sportu sve moguće. Ekipa Viro Virovitice sve svoje pobjede i uspjehe zadnjih godina postiže samo onda kada su 100% u igri, kada su motivirani na najjače i kada su od prve minute potpuno u utakmici. Svaki put kad to nije tako, domaća ekipa ima problem. Nekada to ne ostavlja posljedice na krajnji rezultat, ali najčešće završi razočarenjem kao i ovog puta. I to je Virovitičanima još jedna škola koju ova većinom mlada ekipa treba proći.

Ekipi Preloga se može samo čestitati. Odigrali su srčano i borbeno, oni sigurno jesu dali svojih trenutnih 120% i nagrada im je bila bod koji nose kući. Ekipi trenera Vašarevića ostaje sakupiti glave, preboliti ono što se dogodilo, prestati plakati i pripremiti se za veliki derbi idući vikend u Osijeku. Nova pobjeda i novi bodovi najbolji su lijek za jučerašnju utakmicu. Ništa se ovim neriješenim rezultatom bitno nije dogodilo osim pokvarena dojma. I dalje je Viro Virovitica u vrhu, bod manje od vodećeg KTC-a i sa istim bodovima kao i Bjelovar. A pred ekipom je još dugih 12 kola.

Luka Moslavac postigao je 11 golova od čega čak osam u drugom dijelu. Uz njega jedini raspoloženi strijelac bio je Ivan Janjić sa sedam zgoditaka te vrlo dobri Karlo Štimac na domaćem golu. Kod gostiju osam golova Igora Krajnera te šest Ivana Kopreka i u ovoj utakmici njihovog ključnog igrača Maria Belića.

MG 5790

RK Viro Virovitica: F. Vašarević, K. Vašarević 2, Smiljčić 1, Rešetar, Matić, Panđa, L. Moslavac 11, Sabo, Igor Gašparović 1, Crljenić 3, Starčević, Janjić 7, Zečević-Leiss, Smutni, K. Moslavac 1, Štimac.

Sedmerci: Viro Virovitica 1/3; Prelog 3/3

Isključenja: Viro Virovitica 8 minuta; Prelog 14 minuta.

(www.icv.hr, sž, foto: M. Rođak)

[g-gallery gid=”505224″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content