ČULI STE EKSPLOZIJU U ČETVRTAK? Borbeni avion probio je zvučni zid

Zvuk sličan eksploziji koji se danas (četvrtak) čuo na širem području Slatine i Virovitice bilo je probijanje zvučnog zida, potvrdio je MORH za Informativni centar Virovitica.

– U sklopu planiranih zadaća Hrvatskog ratnog zrakoplovstva Eskadrila borbenih aviona iz sastava 91. zrakoplovne baze tijekom današnjeg dana, 14. veljače 2019., provodi redovite letačke aktivnosti tijekom kojih je moguće probijanje zvučnog zida.

Letovi se izvode na području kontinentalne i istočne Hrvatske na visini iznad 10 000 metara, uz pridržavanje svih sigurnosnih mjera – stoji u priopćenju MORHA na naš upit.

ZABRINUTI GRAĐANI

Jer, zvuk nalik eksploziji, nakon kojeg su se u pojedinim dijelovima grada na kućama i stanovima zatresli prozori i vrata, danas nešto iza 13 sati alarmirao je cijelu okolicu.

U samo nekoliko minuta dežurne službe i novinari primile su desetke poziva zabrinutih građana, koji su zbog čudnog zvuka i  sumnje na ‘eksploziju,’ ‘bombu’ , ‘curenje plina’ zvali s područja Virovitice, Suhopolja, Š. Bukovice, Levinovca…

Poslali smo upit svim službama i MORH-u, koji inače medijima posebno najavljuje ovakve situacije, no danas to nije učinio, nego je o vježbi obavijestio građane samo putem svoje službene stranice.

(www.icv.hr, foto: ilustracija, M. Lovrenc)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content