DA SE MENE PITA Kako stati na kraj pijanim vozačima na cesti?

Gotovo svakog tjedna rubrike crne kronike pune su izvješća o prometnim nesrećama koje su skrivili pijani vozači. Nerijetko najteže prođu kolateralne žrtve, suvozači, putnici i svi oni koji se u trenu nesreće nađu u drugom vozilu na cesti.

Policija već provodi niz preventivnih mjera, programa i akcija, na terenu su svakodnevno, vikendom prate kako se vozači odnose na “četiri ubojice na cesti – brzinu, alkohol, pojas i mobitel”. No ne mogu biti na svakoj prometnici u županiji 24 sata dnevno, a niti trebaju.

Novčane kazne, oduzimanje vozačke i negativni prekršajni bodovi kao da ne donose željen rezultat, a to je savjesniji stav vozača koji sjedaju za volan i pritom odlučuju ne samo o vlastitom, nego i životima svih drugih sudionika u prometu u tom trenu.

Zato vas, dragi čitatelji, u rubrici “Da se mene pita” ovaj put tražimo mišljenje, komentar i prijedloge na pitanje: “Kako stati na kraj pijanim vozačima na cesti?”

Je li to doživotno oduzimanje vozačke u slučajevima težih prometnih nesreća zbog alkohola? Jesu li to drakonske novčane kazne ili kazna zatvora? Što bi “otrijeznilo” maloljetnika koji bez vozačke pijan sjeda za volan automobila i skrivi sudar? Ili, kako riješiti  pitanje recidivista koji i nakon oduzete vozačke sjedaju za volan?

Podijelite s nama svoja iskustva u komentarima.

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content