Dugogodišnji bračni parovi otkrili koja je tajna uspješnog braka te kako su se upoznali i zaljubili

Na Dan braka u crkvi sv. Roka u Virovitici pet bračnih parova je proslavilo srebrni pir i obnovilo svoje zavjete. Bila je to prilika da ih upitamo koja je tajna uspješnog i sretnog braka, ali i kako su znali da su jedno za drugo. Također, bila je to prilika da se prisjete kako su se upoznali i što ih je očaralo na njihovom bračnom partneru. Tom prigodom, osam bračnih parova obilježilo je godišnjice braka i obnovilo svoje bračne zavijete.

Jedni od slavljenika bili su Nikola Radenić i Dubravka r. Mesić, koji su se upoznali još u osnovnoj školi. Vjenčali su se 8. listopada 1994. godine u crkvi sv. Roka u Virovitici, a na pitanje kako su znali da su jedno za drugo nisu mogli odgovoriti. – To je nešto što moraš osjetiti, a nama se dogodio neki ‘klik’ – pokušali su objasniti Nikola i Dubravka. Svoju ljubav još jednom su pred Bogom jedno drugom obećali te proslavili 25 godina braka i Teofil Korotaj i Ivanka r. Predragović, koji su vjenčani 17. prosinca 1994. godine u crkvi sv. Roka u Virovitici.

 

IGRA SUDBINE

Prije 25 godina svoje sudbonosno da rekli su i Đuro Tkalčec i Marija r. Deskar čija ljubav, kažu, traje još i danas. Vjenčali su se 18. lipnja 1994. godine u crkvi sv. Ivana Krstitelja u Špišić Bukovici, a svoju ljubav pripisuju sudbini. – Uvijek postoji neka igra sudbine kojoj se treba prepustiti – kaže Đuro gledajući zaljubljeno u svoju Mariju.

U crkvi sv. Roka u Virovitici vjenčali su se i Zvonimir Prša i Dragica r. Ščurić, i to 18. veljače 1994. godine, koji se i dan danas upotpunjuju i koji kažu da svi nađu nekoga kao što su oni sebi, onda bi svi bili sretno zaljubljeni. – U braku mora biti razumijevanja, ljubavi, strpljenja, naravno da ima i trzavica, ali ih prevladamo, a uvijek su tu i naši anđeli koji nam pomognu – kaže Dragica, za koju njezin Zvonimir kaže „koje je to dobro stvorenje“.

POUZDANJE U BOGA

Svoje zavjete povodom 25. godišnjice braka izgovorili su i Miroslav Pažin i Renata r. Devčić, koji su se vjenčali 5. veljače 1994. godine u virovitičkoj crkvi sv. Roka. Njihova tajna braka je, kažu, pouzdanje u Boga, vjera, sloga, upornost, strpljivost… (www.icv.hr, žđl)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content