FESTIVAL SRCA Vrtićanci pustili balone u znak potpore malim hrabrim srcima

Prigodom Svjetskog tjedna djece s prirođenim srčanim greškama koji se obilježava od 7. do 14. veljače u cijelome svijetu, mališani Dječjeg vrtića Cvrčak simbolično su pustili balone u zrak te tom gestom ukrasili nebo iznad Palače Pejačević. Svaki pušteni balon označavao je jednog malog borca koji se rodio sa srčanom greškom.

Inicijatori ove akcije su članovi udruge “Veliko srce malom srcu“ iz Virovitice. Predstavnica Udruge, Irena Gros izrazila je veliko zadovoljstvo što se i Virovitica našla među gradovima koji će obilježiti Festival srca u okviru Tjedna djece sa srčanom greškom.

IMG 1521 Custom

– Virovitička Udruga broji pet članova, nema nas mnogo, ali ima dovoljno za međusobno pomaganje. Rado obilježavamo ovaj tjedan, jer je podrška obiteljima oboljelih i samim malim borcima prijeko potrebna – istaknula je I. Gros, članica udruge i odgojiteljica u dječjem vrtiću Cvrčak te dodala kako zahvaljuje Upravi grada Virovitice na velikoj podršci.

Ovim simboličnim činom poslana je poruka da su svi uz male hrabre borce i njihove obitelji. Balone je, uz polaznike dječjeg vrtića Cvrčak te članove Udruge, pustila i Vlasta Honjek-Golinac, zamjenica gradonačelnika koja je pozdravila rad ove Udruge.

IMG 1599 Custom

-Podržavamo ovakve akcije i drago nam je što imamo ovakvu Udrugu u gradu, koja se bavi problemima malih srčanih bolesnika. Nastojat ćemo se još više uključiti u njihov rad, osobito u suradnji s Vrtićem, a sve kako bi pomogli malim borcima još više – rekla je zamjenica gradonačelnika.

Po završetku ovoga događaja, najmlađi su otpjevali pjesmu „Kad si sretan“ te se počastili bombonima koje je za njih pripremila Gradska uprava. (www.icv.hr, lmh, foto: L. Martinko Hock)

[g-gallery gid=”506915″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content