FOTO Radovi na slatinskom Poduzetničkom inkubatoru u punom jeku, postavljene dvije deke, skinut krov, a uskoro se očekuje postavljanje novog

Sredinom prosinca virovitičko-podravski župan Igor Andrović označio je početak radova na Poduzetničkom inkubatoru u Slatini. Uz pitomački i orahovački, slatinski je treći poduzetnički inkubator na prostoru naše županije koji se „gradi“. Dva „nastaju iz temelja“, u Pitomači i Orahovici, dok će se Poduzetnički inkubator u Slatini nalaziti u zgradi Doma zdravlja koja će se rekonstruirati za nove i mlade poduzetnike i u kojem će se u budućnosti smjestiti 11 novih ureda. Za razliku od inkubatora u Pitomači i Orahovici, ovaj u Slatini će biti višenamjenski jer će imati i jedan kreativni studio, kao i opremu za krojenje i šivanje. Sve to dio je projekta Mreža poduzetničkih inkubatora Virovitičko-podravske županije vrijednog oko 30 milijuna kuna, za što bespovratna sredstva iznose oko 20 milijuna kuna.

Radove na Poduzetničkom inkubatoru u Slatini, u staroj zgradi Doma zdravlja, izvodi tvrtka Građenje Marković iz Slatine, u vrijednosti od 8.670.570 kuna za rekonstrukciju i prenamjenu stare zgrade, dok će stručni nadzor provoditi tvrtka Trinas projekt iz Osijeka u vrijednosti od 171.250 kuna. Virovitičko-podravski župan Igor Andrović, uz svoje zamjenike Marija Klementa i Darka Žužaka, obišao je radove na Poduzetničkom inkubatoru u Slatini.

– Već danas ima puno zainteresiranih za inkubatore u Slatini i Orahovici, kao i onaj u Pitomači. Kada se oni otvore, bit će to vjetar u leđa i za mlade poduzetnike i obrtnike kao i one koji po prvi puta ulaze u svijet biznisa. U svemu tome, podršku će imati u Virovitičko-podravskoj županiji, koja će im platiti smještaj u poduzetničkim inkubatorima – podcrtao je virovitičko-podravski župan Igor Andrović.

Nakon završetka ovog projekta, u sastavu Virovitičko-podravske županije bit će četiri poduzetnička inkubatora s ukupno 63 poslovna prostora (48 u inkubatorima u Slatini, Orahovici i Pitomači, te već 15 postojećih u Virovitici). Projekt je napisala VIDRA, Agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije, u suradnji s Virovitičko-podravskom županijom, Poduzetničkim inkubatorom VPŽ i Gradskom razvojnom agencijom Slatina (GRAS). (www.vpz.hr, Foto: D. Fišli)

[g-gallery gid=”509514″]

Povezane vijesti

Skip to content