FOTO U Gimnaziji Petra Preradovića u Virovitici započeo s radom Centar izvrsnosti Virovitičko-podravske županije

U Gimnaziji Petra Preradovića u Virovitici, započeo je s radom Centar izvrsnosti VPŽ koji sačinjava centre izvrsnosti za: matematiku, fiziku, kemiju te informatiku s robotikom, a financira ga Virovitičko-podravska županija.

Pokrenut je na inicijativu župana Igora Androvića te pročelnice Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, sport i tehničku kulturu VPŽ Vesne Šerepac i ravnateljice Gimnazije Petra Preradovića, Jasminke Viljevac, koje su prvog dana i pozdravile srednjoškolce koji ga pohađaju. Inače, njega će pohađati 44 učenika. U budućnosti je cilj imati Mrežu centara izvrsnosti, koja će objedinjavati centre u Slatini, Orahovici i Pitomači. Učenici će se upoznavati s velikim brojem tema koje će im u budućnosti pomoći u daljnjem školovanju.

IMG 8629 Custom
foto: K. Toplak

Tijekom projekta “Budi STEMpatičan” Virovitičko-podravske županije, u kojemu su sudjelovali potencijalno daroviti učenici, nastavnici STEM predmeta, stručni suradnici, ravnatelji srednjih škola i djelatnici Ureda za prosvjetu, kulturu, sport i tehničku kulturu Virovitičko-podravske županije, uočen je određeni broj učenika koji se ističu u stvaralačkim mišljenjem, apstraktnim rasuđivanjem, posjeduju široko područje interesa i kvalitetu rada. “Centrom izvrsnosti” su obuhvaćeni oni učenici srednjih škola naše županije koje su identificirale njihove škole, a za koje škole imaju suglasnost roditelja i koji na principu dobrovoljnosti žele sudjelovati u projektu.

(www.vpz.hr)

[g-gallery gid=”507394″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content