FOTO Virovitičke košarkašice do devet godina najbolje na Regiji Sjever, pobjeđivale i dječake pa stigle do završnice

Košarkašice ŽKK Virovitica ostvarile su još jedan veliki uspjeh u mlađim uzrasnim kategorijama. Naime, u Špišić Bukovici, u organizaciji ŽKK Virovitica održan je turnir prvenstva Regije Sjever za djevojčice i dječake do devet godina starosti.

Bio je to posljednji u nizu koji je odlučivao o tome koje će se ekipe plasirati na završnicu. Iako se najbolja ženska ekipa Regije Sjever u ovom uzrastu (Regiju Sjever čini pet županija sjeverozapadne Hrvatske) natjecala s muškim i mješovitim ekipama, uspjela je na iznenađenje svih izboriti završnicu.

IMG 5868 Custom

U prvoj utakmici snage su odmjerile sa dječacima DHPG Drnja. Tjelesno dominantniji dječaci očekivali su da će se lagano obračunati sa djevojčicama, no to se na oduševljenje brojnih virovitičkih navijača nije dogodilo. Od samog starta djevojčice su pokazale tko su gazdarice na terenu. Mia Jerbić, Dorotea Blažičević i Petra Grbac na startu su povukle svoje suigračice tako da su se i ostale oslobodile i hrabro suprotstavile dječacima.

IMG 5991 Custom

Lana Grabić gotovo nepogrešivo je izvodila loptu te iz solo akcija postigla i koš. U jednoj gužvi odlično se snašla i Ema Kovačević, a iznenađenje turnira bila je Lavinija Subota. Uz nekoliko odličnih prodora, upisala se i u strijelce, a onda u igrama deklasirala dječake u brzom vođenju lopte.

Asistencije i skokove su upisale Katarina Kanjka i Mia Milković. Završna petorka koja je dobila i najveću podršku navijača bila je Petra Grbac, Tea Pospišil, Ana Lesić, Tessa Luna Keserica i Lucija Kovačević. Dječaci su mislili da će napokon prelomiti utakmicu protiv djevojčica od kojih neke od njih još idu u vrtić, no gadno su se prevarili. Hrabro i odlučno protiv nekoliko godina starijih dječaka pokazale su svoj talent, ali i dobru tjelesnu pripremljenost. Kada je sudac napokon odsvirao kraj potrčale su jedne drugima u zagrljaj proslavljajući veliku pobjedu s kojom su potvrdile plasman na završnicu prvenstva Regije Sjever.

IMG 5875 Custom

Druga utakmica bila je ljepotica lige i pokazala sav talent virovitičkih košarkašica. Protiv najbolje muške ekipe ovog dijela Regije djevojčice nisu imale realne šanse, no hrabro su im se suprotstavile ostavivši srce na parketu. Fascinirali su dueli Mie Jerbić sa njihovim najboljim igračem. Bio je to dvoboj na jednoj razini više. Djevojčice su svojom odlučnošću i hrabrošću iznenadile sve, pa i svoje trenere koji su znali da se u njima krije veliki talent.

IMG 5968 Custom

Izdvojiti bilo koga bilo bi doista nepravedno je je pobijedila ekipa. Ekipa koja se borila za svaku loptu i do samog kraja utakmicu držala u egalu. Na kraju su dječaci ipak s(p)retno pobijedili sa dva ubačaja više. Sada se samo možemo zapitati što bi bilo da zbog bolesti nije izostala Lucija Petras, no i ona je došla podržati svoje suigračice i navijanjem ih podržala u najboljoj utakmici koju su odigrale do sada. To su u konačnici posebno nagradili navijači podarivši im dugotrajan pljesak.

IMG 5793 Custom

Za ŽKK Virovitica nastupile: Ana Lesić, Petra Grbac 1, Lucija Kovačević, Tessa Luna Keserica, Tea Pospišil, Lavinia Subota, Katarina Kanjka, Dorotea Blažićević 3, Mia Jerbić 3, Lucija Petras, Ema Kovačević i Lana Grabić.

(www.icv.hr, foto: T. Szabo)

[g-gallery gid=”508325″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content