Glasnici istine istrčali 5. Memorijalni polumaraton ”Putevima sibinjskih žrtava”

foto: facebook, Glasnici istine

Članovi Udruge maratonaca Virovitičko-podravske županije ”Glasnici istine” Pavo Tutenov, Goran Draksler, Mario Kovač, Duško Štrbac, Darko i Sandro Dolovski sudjelovali su proteklog vikenda na 5. Memorijalnom polumaratonu ”Putevima sibinjskih žrtava”, koji je organizirala Općina Sibinj i Trkači klub “Brace” iz Slavonskog Broda. Memorijalni polumaraton organiziran je u povodu Dana općine Sibinj i 84. obljetnice sjećanja na sibinjske žrtve i događaj koji je trajno obilježio sibinjski kraj sve do današnjih dana.

foto: facebook, Glasnici istine

Stazu u dužini 21 kilometra, od Jakačine Male, preko Bilica, Grižića, Starog Slatinika pa do Sibinja, trčalo je oko 50-ak maratonaca iz Slavonskog Broda, Velike Kopanice, Osijeka, Virovitice, Slatine, Našica, Kutine, Josipovca, Zagreba, te još 50-ak trkača iz raznih sportskih klubova i DVD-a s područja općine Sibinj, kojima su se pred ulazom u Sibinj pridružila djeca iz Osnovne škole Sibinj.

foto: facebook, Glasnici istine

Ciljno odredište bilo je pred spomenikom ”Sibinjskim žrtvama” u Sibinju do kojeg je došla impozantna skupina od preko sto sudionika, što je zasigurno bila najmasovnija memorijalna utrka u Hrvatskoj. Na taj način zaljubljenici u trčanje podsjetili su se na stradanje osmorice nevinih Hrvata, stanovnika Odvoraca u veljači 1935. godine, mučki ubijenih od strane žandarmerije Kraljevine Jugoslavije.

foto: facebook, Glasnici istine

Po završetku maratona, načelnik Općine Sibinj Josip Pavić upriličio je svečanu večeru gdje je sudionicima udruga, klubova i društava ovog događaja uručio prigodne zahvalnice, a Trkaći klub Brace uručio je ”Glasnicima istine” posebno priznanje za dugogodišnju suradnju.

(www.icv.hr, adf, Glasnici istine)

foto: facebook, Glasnici istine