GRADSKO VIJEĆE GRADA SLATINE Izvanredna sjednica zbog Odluke o visini paušalnog poreza u turizmu

Jučer (četvrtak), na poziv predsjednika Gradskog vijeća Grada Slatine Daria Vrbaslije, održana je još jedna izvanredna sjednica Gradskog vijeća. Na ovoj sjednici razmatrala se jedna točka dnevnog reda – Razmatranje prijedloga i donošenje Odluke o visini paušalnog poreza na dohodak za djelatnosti iznajmljivanja i smještaja u turizmu.

Iako je s četrnaest glasova ZA i jednim suzdržanim Odluka donesena, a kojom je utvrđena visina paušalnog poreza na dohodak po krevetu, odnosno smještajnoj jedinici u kampu i/ili kamp-odmorištu, te po smještajnoj jedinici u objektu za robinzonski smještaj na području grada Slatine u iznosu od 300,00 kuna, iza nje su ostali ”repovi”.

Slatinski HDZ poslao je priopćenje kojim se osvrće na izvanrednu sjednicu.

– Ponovo smo imali izvanrednu sjednicu Gradskog vijeća. Ovaj put vezano za visinu paušalnog poreza za iznajmljivače u turizmu. Unatoč pravovremenoj obavijesti od Turističke zajednice VPŽ, gradski stručnjaci i direktorica Turističke zajednice grada Slatine Vanja Lazić nisu prepoznali potrebu donošenja Odluke o visini paušalnog poreza za sadašnje i buduće iznajmljivače soba, sve dok sam poduzetnik nije inicirao donošenje ove Odluke. Da nije insistirao, plaćao bi autaomatski 750 kuna umjesto 300 kuna po ležaju. Koliko još stručnjaka i vremena treba ovoj gradskoj vlasti za donošenje pravovremenih i pravovaljanih odluka u korist gradjana Slatine? – stoji na Facebook stranici HDZ-a Slatina. (www.icv.hr, adf; foto: mf)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content