KAKO STATI NA KRAJ VANDALIMA? Rasvjetni stupići popravljeni, srećom ovoga puta šteta nije velika

Izbrisani su tragovi vandalizma u Virovitici o kojem smo jučer pisali. Djelatnici Poslovnog parka već su ujutro popravili porušene stupiće koji, srećom, nisu u potpunosti uništeni.

Ovoga puta veće štete nije bilo, no što kada se nešto nepovratno uništi? Radovi na Dvorcu i Gradskom parku u koji su uloženi deseci milijuna kuna bliže se kraju i postaju pravo “igralište” za vandale. Tko će tada nadoknaditi štetu i kako im stati na kraj? Iz Gradske uprave najavljuju postavljanje videonadzora.

– Kako bi se spriječili eventualni vandalizmi te u slučaju istih identificirali počinitelji takvih nedjela, duž cijelog novouređenog Gradskog parka bit će postavljen videonadzor. Dakle, bit će pokriveni prilaz parku i dvorcu, područje kod fontane, šetnice, prilazi objektima, postavima u parku i područjima arheoloških iskapanja – poručuju iz Gradske uprave te dodaju da će se tako preventivno zaštititi prostor u kojem će se nalaziti sadržaji za slobodno vrijeme i rekreaciju i u kojima će uživati kako građani Virovitice, tako i slučajni prolaznici i turisti.

– Videonadzornom zaštitom osigurat će se detekcija i vizualna identifikacija te naknadna rekonstrukcija događaja, čime će se dobiti najkvalitetnija informacija o događajima u objektu vezanima uz sigurnost – ističu, dodavši kako je videonadzor u planu i na ostalim važnijim lokacijama u gradu kada se za to stvore materijalni uvjeti. (www.icv.hr, ml)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content