Lani je na Jankovcu u ovo vrijeme bilo čak 135 centimetara snijega, dok se ovih dana “grijemo” na 17 stupnjeva

Vjerovali ili ne, ovako je lani na današnji dan bilo na Jankovcu. Čak 135 cm snijega i -10°C u najtoplijem dijelu dana, dok je danas sunčano, bez snijega i 10 u plusu. Ovakva razlika zaista pokazuje zašto veljača nosi nadimak “prevrtača”.

Sutra (četvrtak) je ispred nas još topliji dan od današnjeg, najviše dnevne temperature će se penjati i do 17°C. Do kraja tjedna, posebice tijekom petka, očekujemo kratkotrajno i brzo pogoršanje vremena. Kiše neće biti puno. Tijekom subote i nedjelje očekujemo suho vrijeme. Tijekom jutra i večeri očekujemo mjestimičnu maglu ili sumaglicu. Vjetar slab do umjeren južnih smjerova, tijekom petka i subote sjevernih smjerova.

U tjednu pred nama očekujemo promjenjiviji i nestabilniji vremenski period. Koliko će kiše pasti još je teško reći. Tijekom jutra i večeri očekujemo mjestimičnu maglu ili sumaglicu.

Jutarnje temperature zraka očekujemo od 3°C do 7°C. Najviše dnevne od 9°C do 15°C. Vjetar umjeren na udare i jak, ponegdje i olujan južni i jugozapadni tijekom ponedjeljka i utorka. (www.icv.hr, kp, ml; foto i video: K. Paljar)

Dašak današnje idile na Jankovcu. Uživali smo u 135 cm snijega i -10°C.

Objavljuje Kristijan Paljar u Utorak, 27. veljače 2018.

[g-gallery gid=”509978″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content