FOTO Na LIFE konferenciji u Zagrebu predstavljena i dva projekta s prostora Virovitičko-podravske županije

U organizaciji Ministarstva zaštite okoliša i energetike, Nacionalne kontakt točke za program LIFE u Republici Hrvatskoj u utorak, 12. veljače 2019. godine, u Zagrebu je održana  LIFE konferencija “Rezultati i dobrobiti LIFE projekata”.

Sudionike konferencije pozdravili su državni tajnik u Ministarstvu zaštite okoliša i energetike, Mario Šiljeg, Patrik Kolar iz Izvršne agencije za srednje i malo poduzetništvo (EASME), te Nikolina Petković Gregorić, Ministarstvo zaštite okoliša i energetike, Nacionalna kontakt točka za program LIFE U RH.

Na konferenciji su predstavljeni uspješni hrvatski i inozemni projekti sufinancirani u okviru Programa LIFE – financijskog instrumenta Europske unije,  a u okviru kojega se sufinanciraju projekti koji doprinose provedbi i poboljšanju europskih i nacionalnih politika u području zaštite okoliša, prirode i klimatskih promjena.

U sklopu konferencije održana je panel rasprava na temu “Integracija rezultata  LIFE projekata” i sajam LIFE projekata na kojem su predstavljena i 2 LIFE projekta – Old Drava i Drava LIFE,  koja se provode na području Virovitičko-podravske županije, a u kojima kao partner sudjeluje Javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode i ekološkom mrežom Virovitičko-podravske županije.

(virovitica-nature.hr)

[g-gallery gid=”506962″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content