NAŠI BRANITELJI Ivica Bušljeta reizabran za predsjednika UHBDDR Duga Međa

Udruga hrvatskih branitelja dragovoljaca Domovinskog rata Duga međa održala je svoju izvještajno-izbornu skupštinu kojoj su nazočili zamjenik župana VPŽ Darko Žužak,  zamjenik načelnika općine Zdenci Jurica Kiris, predsjednik Odbora za branitelje i HVIDRE VPŽ Mato Bubaš, predsjednik UDVDR VPŽ Josip Nemec, predsjednik UDVDR Krapinsko-zagorske županije Josip Horvatin te mnoštvo predstavnika udruga proisteklih iz Domovinskog rata s orahovačkog i slatinskog područja.

U sklopu izvješća o radu predsjednik UHBDDR Duga Međa Ivica Bušljeta prezentirao je marljiv i aktivan rad Udruge naglasivši organizaciju dvije velike manifestacije: Kobasijadu i Pekmezijadu, koju su prerasle lokalnu razinu te posebno istaknuo organizaciju informatičkog opismenjivanja odraslih osoba koje se obavlja više puta u godini u suradnji s UDVRD Krapinsko-zagorske županije.

UHBDDR Duga Međa 3

Nakon ostalih izvješća, a s obzirom da je dosadašnjem vodstvu udruge istekao mandat, pristupilo se izborima. Članovi udruge jednoglasno su prihvatili prijedlog Predsjedništva pa je tako za novog/starog predsjednika izabran Ivica Bušljeta, njegovi zamjenici u novom mandatu su Mirko Horvatin i Mirko Bušljeta, dok će dužnost tajnika obavljati Darko Eichler.

U novo Predsjedništvo izabrani su još Ivan Knapić, Stipo Marčinković i i Ivica Stračević, novi Nadzorni odbor čine Stjepan Varaždinac, Robert Zbčanik i Andrija Čolič, dok su u Sud časti izabrani za predsjednika Slavko Stiblik te članovi Đuro Kump i Drago Hajnal.

Predsjednik Ivica Bušljeta iznio je plan rada za 2019. godinu u kojem je istaknuo kako će Udruga i dalje u prvom redu raditi na pomoći hrvatskim braniteljima u ostvarivanju njihovih prava te potom i na njihovom okupljanju kroz manifestacije i druženja.

UHBDDR Duga Međa 1

Nazočnima su se potom obratili i gosti, zamjenik načelnika općine Zdenci Jurica Kiris, predsjednik Odbora za branitelje i HVIDRE  VPŽ Mato Bubaš, predsjednik UDVDR VPŽ Josip Nemec, predsjednik UDVDR Krapinsko-zagorske županije Josip Horvatin te na kraju zamjenik župana VPŽ Darko Žužak.

-Moram pohvaliti rad ove udruge koja je pokazala kako se iznimnom aktivnošću i marljivošću može učiniti jako puno za braniteljsku populaciju, ali i za promociju svoga mjesta. Virovitičko-podravska županija će i nadalje, koliko god bude mogla, pomagati svim braniteljskim udrugama, a posebno ovako vrijednima – rekao je Žužak te na kraju svog obraćanja uručio poklon paket Županije Josipu Horvatinu iz Zaboka za izniman doprinos i suradnju s braniteljima VPŽ.

Horvatinu i članovima udruge zahvalio je i predsjednik HVIDRE VPŽ Mato Bubaš poklonivši Udruzi knjigu o Slatini u Domovinskom ratu. Na kraju Skupštine UHBDDR Duga Međa uručila je zahvalnice institucijama, udrugama i pojedincima za promicanje i doprinos u radu Udruge. (www.icv.hr, vg)

 

Vladimir Grgurić

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content