OLAKŠICE ZA MLADE OBITELJI Niže cijene zemljišta za prvu nekretninu i za obitelji koje nemaju prebivalište u Virovitici

Grad Virovitica nastavlja s poduzimanjem koraka kako bi se zaustavio negativan trend iseljavanja. Na kolegiju gradonačelnika Ivice Kirina odlučeno je da će jedna od odluka koje će biti predložene za sljedeću sjednicu Gradskog vijeća biti Izmjena i dopuna Programa olakšica i poticaja razvoja gospodarstva Grada Virovitice. Istom bi se olakšice proširile na znatno veći broj mladih obitelji.

Naime, Grad mladim obiteljima (do 45 godina) nudi olakšice za kupnju građevinskog zemljišta za gradnju prve nekretnine. Stopa olakšica iznosi od 20 do čak 100 posto, ovisno o broju članova obitelji. Tako obitelj s troje i više djece zemljište za svoju prvu nekretninu može dobiti gotovo besplatno. Kriterij za ostvarivanje ove olakšice, kao i pravo na oslobađanje plaćanja komunalnog doprinosa, je da obitelji koje kupuju zemljište imaju prebivalište na području grada Virovitice unazad dvije godine.

Po novom, građevinsko zemljište u vlasništvu Grada za gradnju prve nekretnine po nižoj cijeni moći će dobiti i obitelji koje nemaju ovdje prebivalište i to neovisno o tome da li u nekom drugom gradu već imaju nekretninu. Uvjet „prva nekretnina“ odnosio bi se samo na Viroviticu, znači mogu se ostvariti olakšice ako nemaju nekretninu u našem gradu, bez obzira imaju li je negdje drugdje. Po kupnji građevinskog zemljišta, te obitelji bi trebale najkasnije u roku dvije godine prijaviti prebivalište na području Virovitice.

– Razlog ovoj izmjeni i dopuni odluke je u činjenici da obitelji iz okolnih općina i gradova, koje žele graditi kuću na području Virovitice ne mogu ostvariti uvjet da imaju prebivalište na području grada jer ovdje nemaju vlastite nekretnine. Osim toga, Grad želi i dalje poticati građevinske aktivnosti te doseljavanje u Viroviticu, poručili su u Upravnom odjelu za financije i gospodarstvo. (virovitica.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content