Ovog tjedna kreću radovi na uređenju prometne zone oko OŠ Ivane Brlić-Mažuranić u Virovitici

U središtu Virovitice ovog tjedna kreću radovi na još jednom važnom projektu – uređenju prometne zone oko Osnovne škole Ivane Brlić – Mažuranić. Trenutno su u tijeku pripremni radovi, dok će s radovima tvrtka Ceste d.d. Bjelovar započeti na spojnoj cesti Berislavićeva – Gundulićeva. Što se tiče prometovanja u tom dijelu, nastojat će se da se promet što je više moguće odvija nesmetano.

Prometnim elaboratom uređenja zone oko škole riješene su kritične točke prometovanja, a radi se o križanjima stambenih i sabirnih ulica, kao i o boljoj povezanosti pješaka iz tzv. “Kraševog naselja” sa školom.

Raskrižja su rješavana kružnim tokovima, dok je pješačka komunikacija riješena dodanim pravcem nogostupa. Radi se o rekonstrukciji 4 raskrižja, od kojih su 3 riješena uvođenjem kružnog toka, a jedno je semaforizirano.

– Osnovnu školu Ivane Brlić-Mažuranić pohađaju učenici od 1. do 8. razreda iz cijelog istočnog područja grada. Uz školu je smještena i sportska dvorana u kojoj se održavaju redovni treninzi većine klubova u gradu, ali i brojne sportske te kulturno-zabavne manifestacije. Cilj nam je realizacijom ovog projekta doprinijeti većoj sigurnosti školske djece, kao i ostalih sudionika u cestovnom prometu – istaknuo je gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin.

Nositelj projekta je Grad Virovitica, a sufinancira ga Ministarstvo unutarnjih poslova iz sredstava Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa.

(virovitica.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content