Park prirode Papuk sudjeluje na sajmu Travel u Budimpešti do 24. veljače

Nakon sudjelovanja na sajmu turizma u Ljubljani, Park prirode Papuk nastavlja izlaganje i na 42. Sajmu “Travel Budapest” koji se održava u Budimpešti od 21. do 24. veljače. Travel Budapest jedan je od najvažnijih turističkih sajmova u istočnoj i jugoistočnoj Europi.

S obzirom na širok spektar izlagača, posjetitelje će se informirati o destinacijama, hotelima i mnogim drugim temama. Sajam će biti idealna prilika za razmjenu znanja, turističkih ponuda i umrežavanje. Park sudjeluje je na Sajmu na kojemu će između ostalog predstaviti projekt Geo priče UNESCO geoparka. Sudjelovanje na sajmu financirano je sredstvima Europske unije u sklopu navedenog projekta čiji je dio promotivnih aktivnost usmjeren na privlačenje posjetitelja izvan Hrvatske.

6s73gwww Custom
foto: pp-papuk.hr

Radi veće vidljivosti novih turističkih proizvoda koji će biti dostupni u Parku prirode Papuk djelatnici će sudjelovati na 5 međunarodnih turističkih sajmova s ciljem predstavljanja projekta. Štand Parka prirode Papuk posjetio je i Ivan Bušić, predstavnik Ambasade Republike Hrvatske iz Budimpešte koji je tom prilikom izrazio zadovoljstvo sudjelovanjem Parka na jednom od najznačajnijih turističkih sajmova u ovom dijelu Europe.

382v1xs8 Custom
foto: pp-papuk.hr

Projekt Geo priče UNESCO geoparka jedan je od najznačajnijih projekata JU PP Papuk. Nositelj projekta je Javna ustanova Park prirode Papuk, a projektni partner je Županijska uprave za ceste Virovitičko – podravske županije. Projekt je odobren za sufinanciranje iz Operativnog programa “Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.”, prijavljen na poziv “Promicanje održivog korištenja prirode baštine u nacionalnim parkovima i parkovima prirode” Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije. Ukupna vrijednost projekta s neprihvatljivim troškovima je 90.090.587 kuna, dok iznos ukupnih prihvatljivih troškova iznosi 77.238.120 kuna, a od toga 85%, odnosno 65.652.402 kuna bit će financirano bespovratnim sredstvima EU.

Projekt Geopriče UNESCO geoparka obuhvaća ulaganje na nekoliko lokacija koje su tematski povezane u jednu cjelinu – kategoriju ulaganja. Od posjetiteljske infrastrukture i sadržaja planira se izgradnja i opremanje Geo – info centra Voćin, adaptacija i opremanje dvorana u Kući Panonskog mora, montiranje elemenata Adrenalinskog parka Duboka, rekonstrukcija ceste Slatinski Drenovac – Jankovac – Granica županije te izrada, nadogradnja i opremanje ukupno šest vidikovaca.

(pp-papuk.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content