PODUZETNIČKI INKUBATOR Održano predavanje za nezaposlene o Mjerama samozapošljavanja i boravku u Inkubatoru

U suradnji s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje područni ured Virovitica, održano je prvo ovogodišnje predavanje vezano za mogućnosti koje nezaposlene osobe mogu dobiti kroz aktivne Mjere za samozapošljavanje, ali i kroz usluge koje mogu dobiti ako postanu stanari Poduzetničkog inkubatora Virovitičko-podravske županije i Mreže inkubatora Virovitičko-podravske županije.

Potpore za samozapošljavanje iz nadležnosti Hrvatskog zavoda za zapošljavanje putem koje nezaposlene osobe mogu ostvariti bespovratna sredstva do 55.000 kuna, odnosno do 70.000 kuna, u slučaju da se ista kombinira sa stručnim osposobljavanjem za rad, pokazala se kao prava prilika za ostvarenje idealnog omjera uloženog novca za pokretanje i budućeg uspjeha tvrtke.

Naime, dodijeljena sredstva dostatna su za pokretanje poslovanja, kupovinu opreme za rad te plaćanje svih doprinosa koje poduzetnik ima kao trošak u idućih godinu dana. Ovdje se radi o ulasku u poduzetničke vode iz prilike. Naime, sukladno stanju na tržištu rada nezaposlene osobe vide svoju priliku za pokretanjem vlastitog posla i dodatnom povećanju osobnih prihoda.

Virovitičko–podravska županija prati trendove samozapošljavanja te kontinuirano potpomaže korisnike potpore za samozapošljavanje kroz subvencioniranje prostora u Poduzetničkom inkubatoru u Virovitici. Do ovog trenutka usluge Poduzetničkog inkubatora Virovitičko-podravske županije koristilo je preko 100 poduzetnika početnika od kojih je preko 65 inkubirano kroz subvencionirani prostor za rad i ostale usluge koje inkubator nudi. Mnoge tvrtke koje su inkubirane kroz Poduzetnički inkubator Virovitica i koje danas posluju u vlastitim prostorima imaju preko 15 zaposlenih i ostvaruju izniman uspjeh na tržištu.

U ovom trenutku u Poduzetničkom inkubatoru posluje 11 tvrtki stanara koje ukupno broje preko 50 zaposlenih, a u izgradnji su i tri nova Poduzetnička inkubatora u Pitomači, Slatini i Orahovici. Radi se o novih 48 kompletno uređenih poslovnih prostora koji će biti na raspolaganju novim poduzetnicima potpuno besplatno.

(enkubator.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content