Pripreme za razvojni IT centar u Virovitici: FINA najavila zapošljavanje stručnjaka te stipendiranje i zapošljavanje studenata

O aktivnostima i koracima koji će biti poduzeti kako bi se u budućnosti u Virovitici realizirao razvojni IT centar, razgovarali su gradonačelnik Ivica Kirin i Ivica Prekratić, direktor Fine – Podružnice Bjelovar u sklopu koje je i poslovnica u Virovitici.

Ovom prilikom I. Prekratić najavio je zapošljavanje novih inženjera, ali i stipendije za studente, dok će u realizaciju centra biti uključena Visoka škola za menadžment u turizmu i informatici.

– Inženjeri iz IT sektora koji će ovdje krenuti s radom bit će jezgra budućeg centra i osobe koje će, uz podršku kolega iz sektora informatike u Zagrebu, rukovoditi radom studenata koji će u Virovitici raditi preko student servisa. U planu je i sklapanje sporazuma s Visokom školom, a ići ćemo i na projektnu suradnju. Također, planiramo raspisati natječaj za tri stipendije te bi studenti stipendisti nakon toga imali obvezu godinu dana odraditi u Fini, rekao je Ivica Prekratić istaknuvši da su ovo koraci koji su ujedno i siguran početak razvojnog centra.

– Prostor imamo u zgradi Fine, a uređivat ćemo ga sukcesivno, odnosno paralelno s novim zapošljavanjima. Cilj je da ovdje kroz 5 do 6 godina imamo zaposlenih 30 inženjera, dodao je I. Prekratić.

Inicijativu za realizaciju razvojnog IT centra podržavaju i Virovitičko-podravska županija i Grad Virovitica, a dogovor oko konkretnih radnji te sastanak s predsjednikom Uprave Fine Draženom Čovićem, najavljen je za ožujak.

Na sastanku se, osim o razvojnom centru, razgovaralo i o uređenju zgrade Fine.

– Središte našeg grada poprima novi izgled, uređuju se dvorac i park i želja nam je da se uredi i jedna od najljepših zgrada u centru, zgrada Fine. Drago nam je da postoji dobra volja s regionalne razine, a sve predstojeće korake dogovorit ćemo na sastanku s predsjednikom Uprave, rekao je gradonačelnik Ivica Kirin dodavši kako mu je iznimno ponosan što se pokreću aktivnosti koje će dodatno pozicionirati Viroviticu na IT karti Hrvatske. (virovitica.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content