Proslava prve godine uspješnog rada Udruge žena „Guščarice“ Grabrovnica

Udruga žena „Guščarice“ Grabrovnica u petak, 15. veljače, proslavila je prvu godinu svoga uspješnoga rada te ujedno imala i svoju prvu godišnju Skupštinu. Udruga je službeno osnovana 30. listopada 2017. godine i od tada djeluje vrlo uspješno sa svojih 18 članica.

Kao i sve druge Udruge na području naše županije, tako i ova ima svoje ciljeve, djelatnosti i obveze. Prije svega to je kulturno osvijestiti stare i mlade mještane sela, urediti i čuvati okoliš, okućnice i dječija igrališta, izradom suvenira i ručnih radova gajiti stare običaje, tradiciju i kulturu, umrežavati se s drugim sličnim udrugama te razmjenjivati iskustva i ideje, sudjelovati na svim kulturno-javnim događanjima u sklopu Općine Pitomača i šire te tako predstavljati svoje mjesto.

Prošla godina za njih je bila vrlo uspješna. Sudjelovale su na svim događanjima Općine Pitomača, gostovale u Krapini, bile domaćice u muzeju P. Preradovića za vrijeme dolaska premijera Vlade Republike Hrvatske te ostalih državnik dužnosnika, također u istom bile domaćice na sjednici i svečanoj Akademiji za 200. obljetnicu pjesnika P. Preradovića gdje su ponudile svoje slatke i slane domaće kolače te prigodne suvenire i radove. U lipnju 2018. godine u Grabrovnici su imale Pučku veselicu gdje su pekle lepinje, kolače i imale svoj štand ručnih radova. Za Advent su palili prvu svijeću u mjestu te mještanima ponudile kuhano vino, čaj i lepinje. Između ostaloga, dobile si i priznanje za najbolje krafne 2018. godine te priznanja za trud i rad na uređenju sela i okućnica.

-Svega ovoga ne bi bilo bez bezuvjetne podrške Općine Pitomača, Grada Virovitice, naših mještana Grabrovnice i svih ostalih Udruga žena na našem području. Od srca se svima zahvaljujemo i nastavljamo s našim radom još aktivnije, s velikom ljubavlju i željom da nas bude što više – rekla je predsjednica Udruge Željka Bančić. (www.icv.hr, žđl, Foto: Udruga žena „Guščarice“ Grabrovnica)