TAEKWONDO Eva Gal ponovno zlatna, Fran Bišćan srebrni na otvorenom prvenstvu BiH

Već smo puno puta pisali o uspjesima ove desetogodišnje djevojčice, članice TKD Slatina, a zasigurno ćemo još mnogo jer njeni dani tek dolaze. Prošlog vikenda se popela na europski tron sa zlatom oko vrata, a samo tjedan dana poslije, jučer (subota) je poharala Bosnu i Hercegovinu.

Naime, u Bosni i Hercegovini, mjestu Bužim u Sansko-unskom kantonu nedaleko Bihaća, održano je ”Otvoreno prvenstvo BiH u ITF taekwondou I” na kojemu je nastupilo 16 klubova s više od 200 boraca iz pet država.

IMG 20190216 100508
foto: TKD Slatina

Eva Gal je na impresivan način osvojila zlato u kategoriji kadetkinja do 30 kilograma, tako što je ostvarila 60 bodova, a da nije primila niti jedan udarac.

IMG 20190216 141637
foto: TKD Slatina

Za TKD Slatina još su nastupili Fran Bišćan u mlađim juniorima do 63 kilograma te osvojio srebro, zatim Ana Bljakaj koja je u mlađim kadetkinjama do 31 kilogram osvojila broncu, kao i njena sestra Marija u mlađim juniorkama do 60 kilograma, dok Fran Kozjak nije došao do borbe za medalju.

IMG 20190216 123541
foto: TKD Slatina

– Franu Bišćanu je ovo tek treći turnir na kojemu se bori, od kada se s hrvanja prebacio na taekwondo i sa svakog se vratio s medaljom. Jako je dobar, ima odlične fizičke predispozicije, a borba mu je, kako bi mi to rekli, u krvi. On će tek za pola do godinu dana početi ostvarivati prave rezultate i uopće nije upitno da će postati prvak Hrvatske, Europe… O Evi ne bih govorio jer mi je kćer, uostalom njeni rezultati sami govore za sebe – zadovoljan je ostvarenim rezultatima trener Stjepan Gal.

(www.icv.hr, adf)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content