TISKOVNA KONFERENCIJA Kršenje koalicijskog sporazuma: HSS i Petin pozivaju SDP na suradnju

Gradska organizacija Hrvatske seljačke stranke Orahovica jučer (petak) je sazvala tiskovnu konferenciju kako bi prokomentirali aktualnu društvenu političku situaciju u gradu i osudili svaki govor mržnje kao i sve prisutnije podijele u društvu do koje dovodi oštra retorika na društvenim mrežama. Tom prilikom istaknuli su da na govor mržnje ne treba odgovarati istom mjerom već treba osuditi svakog pojedinca, političku stranku ili društvenu organizaciju koji vrijeđaju neistomišljenike te pozivaju na nasilje. Nastavak je to na posljednju sjednicu Gradskog vijeća Grada Orahovice na kojoj se u više navrata moglo čuti kako HSS proziva SDP za kršenje koalicijskog sporazuma, kao i priznanje predsjednika Gradskog vijeća Radoje Medenica kako je prijavio gradonačelnicu Ana Mariju Petin policiji zbog sumnji u nečasne radnje.

– Aktualna gradska vlast na čelu s HSS-om stoji uz gradonačelnicu Petin i bez obzira na sve pokušaje destabilizacije i dalje će voditi grad na zadovoljstvo svih građana – poručili su iz HSS-a

Ispred kluba vijećnika HSS-a obratio se predsjednik Igor Hozić te se osvrnuo na događanja sa zadnjeg Gradskog vijeća Grada Orahovice te na trenutne odnose u koaliciji između HSS-a i SDP-a na području grada Orahovice. Tom prilikom istaknuo je da im je izuzetno žao što je koalicijski partner pao pod utjecaj pritisaka i lažnih priča onih koji su ostali bez povlastica i koji jednostavno ne mogu prihvatiti da je njihovo vrijeme prošlo i da više nisu na vlasti. Samim time su, kaže, izgubili su njihovo povjerenje te je u takvom ozračju izuzetno teško funkcionirati. Hozić je pritom prozvao predsjednika vijeća osuđujući ga da im je radio iza leđa te za komuniciranje s oporbenim strankama.

Gradonačelnica Petin istaknula je kako se premalo promoviraju projekti i sve ono što rade za ovaj grad te se pritom osvrnula na provođenje svog predizbornog programa.

– Odvojili smo silna sredstva za razvoj gospodarstva jer svih prijašnjih godina vladavine bivše vlasti za razvoj gospodarstva nije izdvojena niti jedna kuna. Za gospodarstvo smo napravili Program razvoja gospodarstva na području grada Orahovice za što smo izdvojili 500.000 kuna u 2018. godini, bespovratna sredstva koja su koristili naši obrtnici, mikro i mala poduzeća. U 2018. godini izdvajamo sredstva od 500.000 kuna koja ćemo direktno podijeliti opet obrtnicima, mikro i malim poduzećima te smo napravili Program razvoja poljoprivrede na području grada Orahovice za što smo u proračunu za 2019. godinu izdvojili 300.000 tisuća kuna. Također, za sve ostale gospodarstvenike nudimo olakšice kroz komunalnu naknadu i doprinos te im se omogućava smanjeno plaćanje komunalne naknade i doprinosa, a posebno pri svakoj novoj investiciji u gradu gdje ih u prvoj godini oslobađamo 100 posto, a u sljedećima u raznim postocima. Napravili smo projekt Poduzetničke zone vrijedan 9 milijuna kuna i za njegovo odobrenje čeka se samo potpis Ministarstva… – podsjetila je gradonačelnica Petin na projekte na kojima rade, a većinu u suradnji s Virovitičko-podravskom županijom. (www.icv.hr, Foto: V. Grgurić)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content