U subotu, 16. veljače u Gimnaziji Petra Preradovića u Virovitici počinje s radom Centar izvrsnosti

Tijekom projekta “Budi STEMpatičan” Virovitičko-podravske županije, u kojemu su sudjelovali potencijalno daroviti učenici, nastavnici STEM predmeta, stručni suradnici, ravnatelji srednjih škola i djelatnici Ureda za prosvjetu, kulturu, sport i tehničku kulturu Virovitičko-podravske županije, uočeno je da imamo određeni broj učenika koji se ističu u stvaralačkim mišljenjem, apstraktnim rasuđivanjem, posjeduju široko područje interesa i kvalitetu rada. Stoga, Virovitičko-podravska županija, u suradnji s Gimnazijom Petra Preradovića Virovitica, pokreće “Centar izvrsnosti – “STEMpatični”.

“Centrom izvrsnosti” će se obuhvatili svi učenici srednjih škola naše županije koje su identificirale njihove škole, a za koje škole imaju suglasnost roditelja i koji na principu dobrovoljnosti žele sudjelovati u projektu. Teme kojima će se učenici baviti bit će vezane uz školske predmete matematiku, fiziku, kemiju, te informatiku.

Centar izvrsnosti će se održavati u prostorima Gimnazije Petra Preradovića, a s radom će početi u subotu 16. veljače, u 8,30 sati u Gimnaziji Petra Preradovića Virovitica.

(www.vpz.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content